Gulasz z kurczaka duszony w piwie z fasolą Fava i groszkiem

Gulasz z kurczaka duszony w piwie z fasolą Fava i groszkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonego w piwie gulaszu z kurczaka z fasolą Fava i groszkiem. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 405 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz nasiona anyżu, nitki szafranu, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszony Gulasz Z Kurczaka Z Warzywami, Fasola Fava I Groszek Z Burratą, oraz Makaron z groszkiem i fasolą Fava dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na małej patelni, toast nasiona anyżu na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna, Skórka świeżo StartaCytryna, Skórka świeżo Starta
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Niech nasiona anyżu lekko ostygną, a następnie zmiażdżyć bokiem noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna, Skórka świeżo StartaCytryna, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
W mini robocie połączyć prażone nasiona anyżu z posiekanym czosnkiem, szafranem, papryką i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna, Skórka świeżo StartaCytryna, Skórka świeżo Starta
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
SzafranSzafran
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodać sok z cytryny i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
5
Przenieść mieszaninę do dużej, płytkiej miski i wymieszać w 1/2 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać udka z kurczaka i obrócić do marynaty. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
7
Tymczasem doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Dodać sól i fasolę fava i gotować przez 1 minutę; za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść fasolę fava do małej miski i ostudzić lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodać groszek do wrzącej wody i gotować do miękkości, 5 do 6 protokół; odcedzić. Obrać fasolę fava i dodać do grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
10
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
11
Udka kurczaka wyjąć z marynaty, zeskrobując nadmiar. Przyprawić kurczaka solą i czarnym pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
12
Udka kurczaka przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
13
Wytrzyj zapiekankę, dodaj masło i podgrzej do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
14
Dodać połówki grzybów, pokrojone szalotki i tymianek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jakakolwiek ciecz wyparowała i grzyby są rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
15
Grzyby posypać mąką i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Powoli mieszaj piwo i doprowadzaj do wrzenia, skrobając wszelkie rumiane kawałki na dnie zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
16
Udka kurczaka przekładamy do zapiekanki i doprawiamy solą i czarnym pieprzem. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż kurczak będzie miękki i gotowane przez, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
17
Dodaj śmietanę, fasolę fava i groszek, zwiększ ciepło do umiarkowanego i gotuj bez przykrycia, aż sos lekko się zmniejszy, o 5 protokół. Wyrzucić gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Fasola FavaFasola Fava
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
18
Gulasz z kurczaka podawać w płytkich miseczkach z zupą, posypanych natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn