Gulasz z krewetek w sosie pomidorowo-koperkowym

Gulasz z krewetek z pomidorami i koperkiem wymaga około 30 minut od początku do końca. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, pierwotny i peskatariański przepis ma 268 kalorii , 30 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 4,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką sos pomidorowy, musztardę dijon, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz go zrobić. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 70% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Zawijane w sałatę z krewetkami , ogórkiem i świeżym koperkiem, gulaszem z ciecierzycy, pomidorów i cytryny oraz szakszuka tala: popularne danie zupa pomidorowa z papryką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę i czosnek na oleju przez 5 minut. Dodaj pomidory, sos pomidorowy, koperek, musztardę, miód i sól. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut.
Dodaj krewetki, ser i pietruszkę; gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.