Gulasz z królika z oliwkami i rozmarynem

Gulasz z królika z oliwkami i rozmarynem
Gulasz z królika z oliwkami i rozmarynem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 722 kalorie, 103g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na $7.55 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz sól i pieprz, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszony królik z oliwkami, Duszony Królik Z Popękanymi Oliwkami, oraz Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami.

Instrukcje

1
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Królika doprawić solą i pieprzem. Pracując w 2 partiach, brązowy królik na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się od czasu do czasu, aż stanie się chrupiący, około 10 minut; obniżyć ciepło do umiarkowanego w drugiej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cały KrólikCały Królik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Przenieś królika na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
3
Dodaj wino na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wlać wino do filiżanki; wytrzeć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać cebulę, marchew i seler i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodać koncentrat pomidorowy i wiązki rozmarynu i gotować, mieszając, aż pasta pomidorowa zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
8
Dodaj królika i wszelkie nagromadzone soki wraz z zarezerwowanym winem na patelnię i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż skwierczy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodać 2 szklanki wywaru, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
10
Dodać oliwki i pozostałe 2 szklanki bulionu i gotować, aż sos jest nieco zmniejszona i królik jest miękki, o 20 minut dłużej. Odrzuć wiązki rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Cały KrólikCały Królik
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
11
Podawać królika w płytkich miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn