Gulasz z kaczki w stylu Foggia z oliwkami, nasionami kopru włoskiego i Tortierą

Gulasz z kaczki w stylu Foggia z oliwkami, nasionami kopru włoskiego i Tortierą
Gulasz z kaczki w stylu Foggia z oliwkami, nasionami kopru włoskiego i Tortieranem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 2505 kalorii, 62g białka, oraz 233g tłuszczu na porcję. Za 12,17 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką podstawowy sos pomidorowy, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. Z łyżką wynik 71%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Prowansalski Gulasz wieprzowy z oliwkami i koprem włoskim, Canard Aux Olives (pieczona kaczka z oliwkami), oraz Tłuszcz z kaczki i rozmaryn prażone pestki dyni.

Instrukcje

1
Pokrój kaczkę na 10 kawałków, dzieląc pierś i przecinając każdą na pół na 3 części, 2 uda, 2 podudzia i 2 skrzydła. Zachowaj wątrobę i użyj jej do zagęszczenia sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
WątrobaWątroba
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Cała KaczkaCała Kaczka
2
W 8 do 10-litrowej patelni do duszenia z grubym dnem lub holenderskim piekarniku podgrzej 6 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego TłoczeniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Połóż kawałki kaczki skórą do dołu i gotuj na złoty kolor, a większość tłuszczu zostanie wytopiona. Gotowanie od 4 do 6 sztuk na raz, powinno to zająć od 20 do 30 minut. Po zakończeniu odcedź patelnię ze wszystkich oprócz 2 łyżek tłuszczu i dodaj pancetta. Gotuj, aż lekko się zrumienią i dodaj cebulę, seler, marchewkę i nasiona kopru włoskiego i gotuj, aż zmiękną, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj oliwki, słodkie wino, sos pomidorowy i ostrą paprykę i zagotuj. Zanurz kawałki kaczki i wątróbkę i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 1/2 godziny lub do momentu, gdy kaczka spadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
WątrobaWątroba
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Cała KaczkaCała Kaczka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Wyjmij kaczkę i wątróbkę na półmisek z tortierą. Za pomocą drewnianej łyżki posiekaj wątróbkę na drobną papkę, wróć na patelnię i dopraw sos solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
WątrobaWątroba
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Polej sosem kaczkę i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cała KaczkaCała Kaczka

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Maxville Cabernet Sauvignon z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 52 dolarów za butelkę.
Maxville Cabernet Sauvignon
Maxville Cabernet Sauvignon
Nasz Cabernet Sauvignon ma głębokie, bogate odcienie rubinu i granatu z kuszącymi aromatami perfum, cedru i dojrzałych ciemnych owoców z wanilią, cassis i czarnym pieprzem. Wykończenie jest długie i bogate.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn