Gulasz z fasoli, jarmużu i jajek

Potrzebujesz dania głównego wegetariańskiego lacto ovo ? Gulasz z fasoli, jarmużu i jajek może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Za 2,03 USD za porcję przepis ten pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 520 kalorii , 27 g białka i 19 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. Od przygotowania do podania na talerzu, przepis ten zajmuje około 35 minut . 162 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Udaj się do sklepu i kup chleb pełnoziarnisty, ostry cheddar, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 98% , co jest znakomitym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Gulasz z białej fasoli, jarmużu i pomidorów , Gulasz z jarmużu i ciecierzycy z kuminem, wędzoną papryką i limonką oraz Pikantna gulaszowa z halibuta z chorizo i jarmużem .
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy w średniej wielkości rondlu na średnio wysokim ogniu.
Dodaj cebulę i smaż, mieszając, aż zmięknie, około 4 minut.
Dodaj fasolę i odłożony płyn z fasoli, bulion z kurczaka, sos sojowy, 1/2 łyżeczki soli i odrobinę czarnego pieprzu. Doprowadź do wrzenia, dodaj jarmuż i mieszaj, aż zwiędnie; doprowadź do wrzenia i gotuj, aż jarmuż będzie miękki, a gulasz lekko zgęstnieje, około 15 minut.
Zdjąć z ognia, przykryć i trzymać w cieple.
Rozgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na dużej patelni nieprzywierającej. Gdy olej będzie gorący, wbij jajka na patelnię i smaż, aż białka zaczną się ścinać, około 2 minuty.
Posyp każde jajko pieprzem, przykryj i kontynuuj smażenie, aż białka będą całkowicie ścięte, a żółtka pozostaną płynne, około 2 minut.
Posyp każdą kromkę chleba serem i zapiekaj, aż się rozpuści.
Pokrój każdy plaster na ćwiartki.
Podziel gulasz na cztery miski, na wierzch każdej włóż jajko i podawaj z grzanką z serem.