Gulasz Z Dorsza Z Chorizo, Porem I Ziemniakami

Gulasz z dorsza z Chorizo, porem i ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 37g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 75 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, oliwę z oliwek, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Kurczak z chorizo i porami, Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-chrupiące ziemniaki z perłową cebulą i całym czosnkiem, oraz Pikantne kasze z Chorizo, porem i kukurydzą.
Instrukcje
Przycinaj korzeń, ciemną zieleń i większość jasnozielonych części pora. Pokroić pory na kawałki 1/2 cala i dokładnie spłukać, aby usunąć cały piasek.
Pokrój chorizo na pół wzdłuż i pokrój na pół księżyców o grubości około 1/8 cala.
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i przykryj zimną wodą o 1 do 2 cali. Posolić wodę, przykryć częściowo i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień w razie potrzeby i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, 10 do 15 minut; odcedzić. Podczas gdy ziemniaki gotować, rozgrzać olej w dużym garnku (wybierz jeden, który jest wystarczająco szeroki, aby utrzymać rybę w jednej warstwie) na średnim ogniu przez 1 minutę.
Dodać chorizo i pora i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chorizo rumiane lekko i pory są miękkie, o 6 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę. Wymieszać pomidory i ich soki, wino, 1-1 / 2 szklanki wody, i 1/2 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Częściowo przykryć garnek, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Dodać ziemniaki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z połową natki pietruszki. Dorsza przyprawić solą i pieprzem, ułożyć filety na wierzchu gulaszu, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż tylko gotowane przez, 6 do 8 protokół. Używając szerokiej szpatułki, ostrożnie przenieś dorsza do płytkich miseczek do zupy (filety mogą się rozpadać). Łyżkę gulaszu polać dorszem i podawać natychmiast, przyozdobione pozostałą natką pietruszki.
37, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
38, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku