Gulasz Z Dorsza Z Chorizo, Porem I Ziemniakami

Gulasz Z Dorsza Z Chorizo, Porem I Ziemniakami
Gulasz z dorsza z Chorizo, porem i ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 37g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 75 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, oliwę z oliwek, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Kurczak z chorizo i porami, Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-chrupiące ziemniaki z perłową cebulą i całym czosnkiem, oraz Pikantne kasze z Chorizo, porem i kukurydzą.

Instrukcje

1
Przycinaj korzeń, ciemną zieleń i większość jasnozielonych części pora. Pokroić pory na kawałki 1/2 cala i dokładnie spłukać, aby usunąć cały piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2
Pokrój chorizo na pół wzdłuż i pokrój na pół księżyców o grubości około 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
3
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i przykryj zimną wodą o 1 do 2 cali. Posolić wodę, przykryć częściowo i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień w razie potrzeby i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, 10 do 15 minut; odcedzić. Podczas gdy ziemniaki gotować, rozgrzać olej w dużym garnku (wybierz jeden, który jest wystarczająco szeroki, aby utrzymać rybę w jednej warstwie) na średnim ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodać chorizo i pora i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chorizo rumiane lekko i pory są miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
5
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę. Wymieszać pomidory i ich soki, wino, 1-1 / 2 szklanki wody, i 1/2 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Częściowo przykryć garnek, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać ziemniaki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z połową natki pietruszki. Dorsza przyprawić solą i pieprzem, ułożyć filety na wierzchu gulaszu, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż tylko gotowane przez, 6 do 8 protokół. Używając szerokiej szpatułki, ostrożnie przenieś dorsza do płytkich miseczek do zupy (filety mogą się rozpadać). Łyżkę gulaszu polać dorszem i podawać natychmiast, przyozdobione pozostałą natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Kalorie
1
490, tłuszcz
2
21, Kalorie Tłuszczowe
1
190, Tłuszcze Nasycone
2
7, białko
3
37, Tłuszcz Jednonienasycony
4
11, węglowodany
5
1340, Cholesterol
6
85, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
38, Tłuszcz Wielonienasycony
2
2, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn