Gulasz z czerwonej soczewicy z sosem jogurtowym
Gulasz z czerwonej soczewicy z sosem jogurtowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 294 kalorie, 18g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś liście kolendry, imbir, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasta z soczewicy z sosem jogurtowym greckim, Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, oraz Burgery z soczewicy i ciecierzycy z sosem jogurtowym awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jogurt i kolendrę w zlewce blendera zanurzeniowego; mieszaj, aż kolendra zostanie drobno posiekana. Przykryć sosem jogurtowym i schłodzić.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, papryka, i czosnek; smażyć 8 minut lub do miękkości.
Dodać curry; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodać bulion i pomidory na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z soczewicą. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 30 minut lub aż soczewica są bardzo miękkie. Wymieszać z imbirem.
Używając blendera zanurzeniowego w patelni, grubo puree z soczewicy. Wymieszać z czerwoną papryką.
Podawać mieszankę soczewicy z sosem jogurtowym.