Gulasz z ciecierzycy ze szpinakiem i Chorizo
Gulasz z ciecierzycy ze szpinakiem i Chorizo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 423 kalorie, 20g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.46 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, pomidory z puszki, chorizo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Gulasz z ciecierzycy, chorizo i szpinaku, Gulasz z Chorizo i ciecierzycy, oraz Gulasz z Chorizo i ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, przykryć ciecierzycę z 2 cale wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż ciecierzyca są miękkie, o 2 godziny; dodać więcej wody w razie potrzeby, aby utrzymać poziom.
Odcedzić ciecierzycę i zarezerwować 1 szklankę wody do gotowania.
W średniej, emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej oliwę z oliwek.
Dodać czosnek, cebula, rozmaryn i liść laurowy i gotować na umiarkowanym ogniu, aż cebula zmięknie, o 7 protokół.
Dodać pomidory i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż skwierczeć, o 4 protokół.
Dodać chorizo, gotowane ciecierzycy i ich zastrzeżone wody do gotowania i sok pomidorowy i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać połowę szpinaku i gotować, aż zwiędnie, a następnie wymieszać pozostały szpinak. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem.