Gulasz z buraków i Maitake z kurkumą Quinoa

Gulasz z buraków i Maitake z kurkumą Quinoa
Gulasz z buraków i Maitake z kurkumą Chinoan jest bezmleczne zupa. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka curry, kurkuma, komosa ryżowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Z Soczewicy Kurkumowej, Sałatka z komosy ryżowej z fetanem i burakami, oraz 5-składnikowa cytrynowa kurkuma Quinoa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce namoczyć grzyby przez 30 minut-spuścić płyn przez cienki sitko z rękawami wyłożone papierowym ręcznikiem do innej miseczki (ponieważ są to grzyby Dzikie, może być trochę piasku, który spada na dno miseczki podczas namaczania).Zarezerwuj 1 szklankę bulionu Maitake, a resztę zachowaj na inny dzień.Drobno posiekać grzyby maitake & rozmaryn. W średniej misce połączyć grzyby, rozmaryn, bulion, maranta & Maca-mieszać aż dobrze połączone. Odstawić.Przynieść buraki i 6 szklanek wody do wrzenia w 4-qt. rondel. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maranta TrzcinowataMaranta Trzcinowata
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
MacaMaca
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wyjąć garnek z ognia i za pomocą łyżki przełożyć buraki do miski; burak zapasowy juice.In mała patelnia z sosem, doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia-dodać kurkumę i komosę ryżową na patelnię, przykryć i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Dusić przez 15 minut lub aż woda zostanie wchłonięta & pierścień wokół quinoa zaczyna pokazywać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Zdjąć z ognia i odstawić.Czosnek położyć na powierzchni roboczej i posypać odrobiną soli; drobno posiekać. Zeskrobać czosnek na pastę z boku noża szefa kuchni. W małej misce, połączyć pastę czosnkową, 1 łyżka. olej, kolendra, kminek, curry w proszku, kurkuma, papryka, imbir i cayenne; Ustaw pastę przyprawową na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Podgrzać pozostałą oliwę w 6-qt. garnek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodaj zarezerwowaną pastę przyprawową i pastę pomidorową i gotuj, stale mieszając, aż mieszanina będzie lekko rumiana, około 3 minut. Wymieszać 1 szklankę soku z buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
7
Dodaj pozostały sok z buraków, sok z cytryny i cukier; gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
8
Dodaj zarezerwowane buraki i mieszanki grzybów i gotować przez 15 więcej minut lub aż thickened.To podawać, dusić kaszę w miseczkach i top z żądaną ilością komosy ryżowej, udekorować gałązką rozmarynu. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn