Gulasz z buraków i Maitake z kurkumą Quinoa
Gulasz z buraków i Maitake z kurkumą Chinoan jest bezmleczne zupa. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka curry, kurkuma, komosa ryżowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Z Soczewicy Kurkumowej, Sałatka z komosy ryżowej z fetanem i burakami, oraz 5-składnikowa cytrynowa kurkuma Quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce namoczyć grzyby przez 30 minut-spuścić płyn przez cienki sitko z rękawami wyłożone papierowym ręcznikiem do innej miseczki (ponieważ są to grzyby Dzikie, może być trochę piasku, który spada na dno miseczki podczas namaczania).Zarezerwuj 1 szklankę bulionu Maitake, a resztę zachowaj na inny dzień.Drobno posiekać grzyby maitake & rozmaryn. W średniej misce połączyć grzyby, rozmaryn, bulion, maranta & Maca-mieszać aż dobrze połączone. Odstawić.Przynieść buraki i 6 szklanek wody do wrzenia w 4-qt. rondel. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie, o 30 protokół.
Wyjąć garnek z ognia i za pomocą łyżki przełożyć buraki do miski; burak zapasowy juice.In mała patelnia z sosem, doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia-dodać kurkumę i komosę ryżową na patelnię, przykryć i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Dusić przez 15 minut lub aż woda zostanie wchłonięta & pierścień wokół quinoa zaczyna pokazywać.
Zdjąć z ognia i odstawić.Czosnek położyć na powierzchni roboczej i posypać odrobiną soli; drobno posiekać. Zeskrobać czosnek na pastę z boku noża szefa kuchni. W małej misce, połączyć pastę czosnkową, 1 łyżka. olej, kolendra, kminek, curry w proszku, kurkuma, papryka, imbir i cayenne; Ustaw pastę przyprawową na bok.
Podgrzać pozostałą oliwę w 6-qt. garnek na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 7 protokół.
Dodaj zarezerwowaną pastę przyprawową i pastę pomidorową i gotuj, stale mieszając, aż mieszanina będzie lekko rumiana, około 3 minut. Wymieszać 1 szklankę soku z buraków.
Dodaj pozostały sok z buraków, sok z cytryny i cukier; gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj zarezerwowane buraki i mieszanki grzybów i gotować przez 15 więcej minut lub aż thickened.To podawać, dusić kaszę w miseczkach i top z żądaną ilością komosy ryżowej, udekorować gałązką rozmarynu. Smacznego!