Gulasz wołowy z migdałami i oliwkami

Gulasz wołowy z migdałami i oliwkami
Gulasz wołowy z migdałami i oliwkami to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać tłuszczu przycięte kości wołowiny chuck, blanszowane migdały, oliwki calamatan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kubańskie Picadillo: mielony gulasz wołowy z pomidorami oliwki i rodzynki, Kurczak Z Migdałami I Zielonymi Oliwkami, oraz Smażona cukinia z migdałami i oliwkami.

Instrukcje

1
Pokroić wołowinę w 1-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2
Umieść mięso, cebulę, czosnek, liście laurowe i 1/3 szklanki wody na patelni 5 - do 6-quart. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć ogień do średniego i gotować 20 minut. Odkrywać i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż soki odparują i ciemnobrązowy film tworzy się w patelni, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry
3
Dodaj bulion, 1/3 szklanki sherry i migdały; wymieszaj, aby uwolnić brązowy film z patelni. Wróć do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry
4
Dodać oliwki. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż wołowina będzie miękka po przekłuciu, 10 do 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5
Jeśli na patelni znajduje się więcej niż 1 filiżanka płynu, gotuj, odsłonięty, na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 filiżanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry
6
Wymieszać 1/3 szklanki sherry ze skrobią kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
7
Dodaj do patelni; mieszaj do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry
8
Wlać do miski; posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn