Gulasz wołowy z migdałami i oliwkami

Gulasz wołowy z migdałami i oliwkami
Gulasz wołowy z migdałami i oliwkami to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać tłuszczu przycięte kości wołowiny chuck, blanszowane migdały, oliwki calamatan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kubańskie Picadillo: mielony gulasz wołowy z pomidorami oliwki i rodzynki, Kurczak Z Migdałami I Zielonymi Oliwkami, oraz Smażona cukinia z migdałami i oliwkami.

Instrukcje

1
Pokroić wołowinę w 1-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2
Umieść mięso, cebulę, czosnek, liście laurowe i 1/3 szklanki wody na patelni 5 - do 6-quart. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć ogień do średniego i gotować 20 minut. Odkrywać i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż soki odparują i ciemnobrązowy film tworzy się w patelni, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj bulion, 1/3 szklanki sherry i migdały; wymieszaj, aby uwolnić brązowy film z patelni. Wróć do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać oliwki. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż wołowina będzie miękka po przekłuciu, 10 do 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5
Jeśli na patelni znajduje się więcej niż 1 filiżanka płynu, gotuj, odsłonięty, na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 filiżanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Wymieszać 1/3 szklanki sherry ze skrobią kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
7
Dodaj do patelni; mieszaj do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wlać do miski; posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn