Gulasz wołowy z czerwonym winem

Gulasz wołowy z czerwonym winem
Gulasz wołowy z czerwonym winem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 550 kalorii, 44g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis z żywności i wina wymaga liść laurowy, chuck wołowiny, cebuli i liści szałwii. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gulasz Wołowy Z Czerwonego Wina, Gulasz Wołowy W Czerwonym Winie, oraz Gulasz Wołowy Z Czerwonego Wina.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2
Dodaj jedną trzecią mięsa i doprawić solą i pieprzem, a następnie brązowo ze wszystkich stron na umiarkowanie wysokim ogniu, około 5 minut; dostosuj ciepło, jeśli kawałki na dnie zapiekanki staną się zbyt ciemne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Przełożyć mięso na talerz. Powtórz jeszcze 2 razy, używając 1 łyżki oliwy z oliwek i połowy pozostałego mięsa dla każdej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Gdy całe mięso będzie rumiane, dodaj pozostałe 1/2 łyżki oliwy z oliwek do zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając, na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodaj 1/4 szklanki wina i gotuj na wolnym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dna garnka, aż wino jest prawie odparowany, o 2 protokół. Powtórz jeszcze 3 razy, dodając za każdym razem 1/4 szklanki wina i używając w sumie 1 szklanki wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Odstawić mięso do zapiekanki i dodać pozostałe 2 szklanki wina, szałwię, goździki i liść laurowy. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 2 godziny. Gulasz skropić i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Usuń szałwię, goździki i liść laurowy i podawaj gulasz w płytkich miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn