Gulasz Wołowy Z Afryki Zachodniej
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz afrykańskiego jedzenia. Spróbuj zrobić gulasz wołowy z Afryki Zachodniej w domu. Za 2,53 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 355 kalorii, 31g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką ząbek czosnku, cukinię, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 68%, co jest dobre. Podobne przepisy obejmują Gulasz Wołowy Z Afryki Zachodniej, Gulasz z wołowiny, babki i okry z Afryki Zachodniej, oraz Gulasz Z Orzeszków Ziemnych Afryki Zachodniej.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku brązowy stek i cebula w oleju.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj wodę i bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40-45 minut lub do miękkości mięsa.
Dodaj kapustę, zieloną paprykę i cukinię. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do miękkości warzyw.
Tuż przed podaniem dodaj masło orzechowe i posyp cayenne.
W razie potrzeby podawaj z ryżem.
Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec
Gulasz wołowy działa naprawdę dobrze z Shiraz, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne czerwone wina są idealnym dodatkiem do obfitego gulaszu wołowego. Jednym z win, które można spróbować, jest Peter Lehmann Barossan Shiraz. Ma 4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Peter Lehmann Barossan Shiraz]()
Peter Lehmann Barossan Shiraz
Stworzony przez następne pokolenie winiarzy Petera Lehmanna, Barossan prezentuje wspaniałe owoce pochodzące z wielu legendarnych podregionów w Dolinie Barossa.Winiarze zidentyfikowali różne interpretacje tej klasycznej odmiany, aby płynnie łączyć się ze sobą, dostarczając złożone i warstwowe wino o intensywności i elastyczności owoców. Podnoszone wiśniowe i rozmyślające aromaty ciemnych owoców płynnie łączą się ze słodką czekoladą i odcieniami mokki. Intensywne, obfite i pełne wino z drobnymi taninami i miękkim, elastycznym wykończeniem.To bogate i odważne wino doskonale uzupełnia smaki wolno pieczonego mięsa z grilla, takiego jak stek Wagyu.