Gulasz Wołowy Z Afryki Zachodniej

Gulasz Wołowy Z Afryki Zachodniej
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz afrykańskiego jedzenia. Spróbuj zrobić gulasz wołowy z Afryki Zachodniej w domu. Za 2,53 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 355 kalorii, 31g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką ząbek czosnku, cukinię, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 68%, co jest dobre. Podobne przepisy obejmują Gulasz Wołowy Z Afryki Zachodniej, Gulasz z wołowiny, babki i okry z Afryki Zachodniej, oraz Gulasz Z Orzeszków Ziemnych Afryki Zachodniej.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku brązowy stek i cebula w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3
Dodaj wodę i bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40-45 minut lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dodaj kapustę, zieloną paprykę i cukinię. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do miękkości warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
5
Tuż przed podaniem dodaj masło orzechowe i posyp cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Milk Duds1 Opakowanie (10 Uncji) Milk Duds
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
6
W razie potrzeby podawaj z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Gulasz wołowy działa naprawdę dobrze z Shiraz, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne czerwone wina są idealnym dodatkiem do obfitego gulaszu wołowego. Jednym z win, które można spróbować, jest Peter Lehmann Barossan Shiraz. Ma 4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Peter Lehmann Barossan Shiraz
Peter Lehmann Barossan Shiraz
Stworzony przez następne pokolenie winiarzy Petera Lehmanna, Barossan prezentuje wspaniałe owoce pochodzące z wielu legendarnych podregionów w Dolinie Barossa.Winiarze zidentyfikowali różne interpretacje tej klasycznej odmiany, aby płynnie łączyć się ze sobą, dostarczając złożone i warstwowe wino o intensywności i elastyczności owoców. Podnoszone wiśniowe i rozmyślające aromaty ciemnych owoców płynnie łączą się ze słodką czekoladą i odcieniami mokki. Intensywne, obfite i pełne wino z drobnymi taninami i miękkim, elastycznym wykończeniem.To bogate i odważne wino doskonale uzupełnia smaki wolno pieczonego mięsa z grilla, takiego jak stek Wagyu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn