Gulasz Wołowy Jęczmienny
Gulasz wołowy z jęczmienia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 428 kalorii, 36g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 74 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz seler, olej roślinny, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 96%. Spróbuj Gulasz Wołowo-Jęczmienny, Gulasz Jęczmienny Wołowy, oraz Gulasz Jęczmienny Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wołowinę doprawić solą i czarnym pieprzem; obtoczyć mąką, wytrząsając nadmiar.
Rozgrzać olej roślinny w holenderskim piekarniku lub ciężkim garnku; gotować i mieszać wołowinę, aż zbrązowieje ze wszystkich stron.
Mięso wołowe wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na bok.
Dodaj cebulę, kapustę, seler, marchew, i czosnek; gotować i mieszać, aż marchew zmiękną i cebula jest przezroczysta, o 10 protokół. Wymieszać z grzybami, rozmarynem, tymiankiem i jęczmieniem. Powrót wołowiny do holenderskiego piekarnika i nadal gotować i mieszać przez 3 minuty.
Wymieszaj wodę, piwo i bulion wołowy w mieszaninę wołowiny; doprowadzić do wrzenia, przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Dusić, aż wołowina i jęczmień będą miękkie, o 90 protokół.
Dodać brązowy cukier i ocet. Dusić na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut.