Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu wołowego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 922 kalorie, 67g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 5,08 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis od Foodnetwork ma 46 fanów. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, ocet winny, bulion wołowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot, Gulasz wołowy Roni, tak, gulasz wołowy, oraz Gulasz wołowy z Rzep (wołowina Bourguignonne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Na średnim ogniu rozgrzać duży holenderski piekarnik z ciasną pokrywą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
3
Wlać wystarczającą ilość oleju, aby wypełnić patelnię o głębokości około 1/4 cala. Wołowinę obficie przyprawić solą i pieprzem, dodać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Saute połowę mięsa, odkryte, mieszając tylko od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć wołowinę na talerz. Powtórz z pozostałą wołowiną. Wyrzucić olej i wytrzeć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. powrót garnek do pieca i roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
8
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
9
Dodać zarezerwowaną wołowinę i rozrzucić mąkę na mieszaninie warzyw i wołowiny (wystarczy lekko płaszcz) i gotować mieszając, aż lekko tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
10
Dodać wodę lub bulion i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Związać pietruszkę, tymianek i liście laurowe razem z kawałkiem kuchennego sznurka i dodać wiązkę do garnka. Doprawić 2 łyżeczkami soli lub do smaku. Przykryć i przełożyć do piekarnika. Gotować mięso, aż tylko miękkie, o 1 1/2 godziny. (Można to również zrobić na kuchence na niskim wolnym ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Wyjąć garnek z piekarnika. Odtłuścić tłuszcz z płynu do gotowania łyżką lub chochlą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Dodaj ziemniaki, marchew, seler i pomidory, i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na górze pieca. Gotować, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż ciecz zgęstnieje i warzywa będą miękkie, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
13
Usunąć i wyrzucić wiązkę ziół. Wymieszać z octem i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Podzielić między miski i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala