Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu wołowego i jagnięcego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 12 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 7G tłuszczu i w sumie 407 kalorii. 9 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką zieloną fasolkę, cukier, gulasz wołowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 9 godzin i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 94%, co jest wybitne. Bamya (gulasz jagnięcy lub wołowy i Okra), Tas Kebap (Grecki gulasz wołowy lub jagnięcy), oraz Chorwacki Gulasz Jagnięcy / Wołowy Z Zielonym Groszkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj wino, olej, 2 mielone ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę tymianku, 3/4 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki rozmarynu i 1/4 łyżeczki pieprzu; dodać wołowinę i jagnięcinę. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Majeranek
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Groch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
W 5-lub 6-qt. powolna kuchenka, ułóż ziemniaki, pieczarki, cebulę, kalafior, fasolę, fasolkę szparagową, marchewkę i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
Całe Dojrzałe Oliwki
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
3
Odcedź mięso i wyrzuć marynatę; Dodaj do powolnej kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
4
Połącz bulion, pietruszkę, cukier i pozostały czosnek, sól, tymianek, majeranek, rozmaryn i pieprz; polać wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majeranek
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Pasek Skórki Cytrynowej
2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do miękkości mięsa i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będą gładkie; wymieszać z gulaszem. Przykryj i gotuj 30 minut dłużej lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Gulasz działa naprawdę dobrze z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Maxville Cabernet Sauvignon z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 52 dolarów za butelkę.
Maxville Cabernet Sauvignon
Nasz Cabernet Sauvignon ma głębokie, bogate odcienie rubinu i granatu z kuszącymi aromatami perfum, cedru i dojrzałych ciemnych owoców z wanilią, cassis i czarnym pieprzem. Wykończenie jest długie i bogate.