Gulasz wołowo-jagnięcy

Gulasz wołowo-jagnięcy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu wołowego i jagnięcego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 12 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 7G tłuszczu i w sumie 407 kalorii. 9 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką zieloną fasolkę, cukier, gulasz wołowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 9 godzin i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 94%, co jest wybitne. Bamya (gulasz jagnięcy lub wołowy i Okra), Tas Kebap (Grecki gulasz wołowy lub jagnięcy), oraz Chorwacki Gulasz Jagnięcy / Wołowy Z Zielonym Groszkiem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj wino, olej, 2 mielone ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę tymianku, 3/4 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki rozmarynu i 1/4 łyżeczki pieprzu; dodać wołowinę i jagnięcinę. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
MajeranekMajeranek
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
W 5-lub 6-qt. powolna kuchenka, ułóż ziemniaki, pieczarki, cebulę, kalafior, fasolę, fasolkę szparagową, marchewkę i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia GoyaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
3
Odcedź mięso i wyrzuć marynatę; Dodaj do powolnej kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
4
Połącz bulion, pietruszkę, cukier i pozostały czosnek, sól, tymianek, majeranek, rozmaryn i pieprz; polać wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do miękkości mięsa i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będą gładkie; wymieszać z gulaszem. Przykryj i gotuj 30 minut dłużej lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone wino lub bulion wołowywytrawne czerwone wino lub bulion wołowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemięso z gulaszu wołowego, pokrojone w 1-calową kostkęmięso z gulaszu wołowego, pokrojone w 1-calową kostkę454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefasola puszka, opłukana i osuszonafasola puszka, opłukana i osuszona31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, pokroić w plasterki 1/2 calamarchew, pokroić w plasterki 1/2 cala4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże kalafioryświeże kalafiory1żebrożeberko selera, cienko pokrojoneżeberko selera, cienko pokrojone1Średnia żółta cebula, posiekanagorący gotowany brązowy ryżgorący gotowany brązowy ryż32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1Batoniki toffi Heathmajeranek suszony, podzielonymajeranek suszony, podzielony1Batoniki toffi Heathsuszony rozmaryn, zmiażdżony, podzielonysuszony rozmaryn, zmiażdżony, podzielony2Batoniki toffi Heathtymianek suszony, podzielonytymianek suszony, podzielony3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona świeża fasola szparagowapokrojona świeża fasola szparagowa227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeże pieczarki, połówkiświeże pieczarki, połówki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka4ząbki czosnku, mielone, podzieloneząbki czosnku, mielone, podzielone454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemięso gulaszowe z jagnięciny, pokrojone w 1-calową kostkęmięso gulaszowe z jagnięciny, pokrojone w 1-calową kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurkufiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurku21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1Batoniki toffi Heathpieprz, podzielonypieprz, podzielony10smallsczerwone ziemniaki, połówkiczerwone ziemniaki, połówki2Batoniki toffi Heathsól, podzielonasól, podzielona2Batoniki toffi Heathpasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz działa naprawdę dobrze z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Maxville Cabernet Sauvignon z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 52 dolarów za butelkę.
Maxville Cabernet Sauvignon
Maxville Cabernet Sauvignon
Nasz Cabernet Sauvignon ma głębokie, bogate odcienie rubinu i granatu z kuszącymi aromatami perfum, cedru i dojrzałych ciemnych owoców z wanilią, cassis i czarnym pieprzem. Wykończenie jest długie i bogate.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia75
Magazyn