Gulasz wołowy mamy

Gulasz wołowy mamy
Gulasz wołowy mamy zajmuje około 3 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 10 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 240 kalorii, 17 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 93 centy za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pieprz, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako danie główne w bardzo przystępnej cenie. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 84%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Gulasz wołowy po burgundzku mamy, Gulasz wołowy z wolnowaru mamy i Gulasz wołowy z wolnowaru mamy.

Instrukcje

1
Włóż kości zupy i wodę do holenderskiego piekarnika lub czajnika do zupy. Powoli doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ząbki Czosnku, Posiekane, OpcjonalnieZąbki Czosnku, Posiekane, Opcjonalnie
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Odłóż kości wołowe na bok, aż ostygną na tyle, że będzie je można znieść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kość WołowaKość Wołowa
3
Usuń mięso z kości; usuń kości i włóż mięso z powrotem do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dodać ziemniaki, marchew, cebulę, kaszę jęczmienną, pomidory, sól, pieprz, czosnek i liść laurowy według uznania. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 50-60 minut lub do momentu, aż warzywa i jęczmień będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
JęczmieńJęczmień
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
6
Połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka; wmieszać do gulaszu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Shiraz, Cabernet Sauvignon i Malbec to moje ulubione dania z gulaszu wołowego. Te pełne wina czerwone są idealnym dodatkiem do pożywnego gulaszu wołowego. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia79
Magazyn