Gulasz wieprzowo-Hominowy
Gulasz wieprzowo-Hominowy to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 10. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 38g białka, oraz 26g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ancho chiles, ząbki czosnku, hominy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Gulasz wieprzowo-Hominowy, Gulasz wieprzowo-Hominowy, oraz Gulasz wieprzowo-Hominowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Związać miętę i kolendrę sznurkiem kuchennym.
Doprowadzić wieprzowinę i wodę do wrzenia w dużym garnku, odtłuszczając pianę, a następnie zmniejszyć ogień do gotowania na wolnym ogniu.
Dodać wiązane zioła, 20 ząbków czosnku, ćwiartowaną cebulę, oregano, ziarna pieprzu i 2 łyżeczki soli i delikatnie dusić, odsłonięte, aż wieprzowina będzie bardzo miękka, około 2 godzin. Odcedzić bulion przez duże sito do dużej żaroodpornej miski. Powrót bulionu do garnka. Wyrzucić miętę i kolendrę.
Ugotowaną cebulę i czosnek przełożyć do blendera z 1 1/2 szklanki bulionu i przecier do uzyskania gładkiej konsystencji (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Dodać przecier do bulionu. Kości i grubo rozdrobnić wieprzowinę do bulionu.
Tymczasem rozciąć chiles wzdłuż, następnie łodygi i nasion.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu, aż będzie gorąca, a następnie grzać chiles partiami, otwarte płasko, obracając i naciskając szczypcami, aż będą bardziej giętkie i lekko zmienione w Kolorze, około 30 sekund na partię.
Przenieść do miski i wlać 2 1/2 szklanki wrzącej wody na chiles. Moczyć, pod przykryciem, aż zmiękną, około 30 minut.
Chiles Purée z 1 1/2 szklanki moczenia cieczy, posiekaną cebulę, pozostałe 6 ząbki czosnku, goździki, i 3/4 łyżeczka soli w oczyszczonym blenderze, aż gładka pasta tworzy, o 2 protokół.
Rozgrzać olej w patelni żeliwnej na średnim ogniu, aż się połyska, następnie dodać pastę chile (będzie rozprysk) i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 5 protokół.
Dodaj Chile pasty i hominy i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Doprawić solą.
Pozole mogą być wykonane 3 dni wcześniej. Chill, uncovered, to cool, then cover.