Gulasz Okra z krewetkami
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Gulasz Okra z krewetkami może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz Chile pieprz, pomidory blanszowane, krewetki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest dobre. Spróbuj Gulasz z kurczakiem i okrą, Gulasz z kurczaka z okrą, oraz Gulasz z Okry Najwa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść krewetki w misce i wycisnąć sok z limonki na górze, starając się równomiernie pokryć krewetki.
Rozgrzać masło w garnku i podsmażyć zielony pieprz z szalotką lub szczypiorkiem przez 2 do 3 minut.
Wymieszaj kukurydzę, okrę, pomidory, pastę pomidorową, tymianek, liść laurowy i paprykę chili. Doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodaj krewetki, powrót do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 protokół.
Usuń liść laurowy i chili przed podaniem.