Gulasz jagnięcy z porami i karczochami Dla Dzieci

Gulasz jagnięcy z porami i karczochami Dla Dzieci
Gulasz jagnięcy z porami i karczochami dla dzieci może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 41g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 4,88 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka cebuli, tymianku, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Jagnięcina z karczochami z porami i ryżem cytrynowym, Jagnięce Golonki Cytrynowe Z Karczochami Dla Dzieci, oraz Pieczona w piecu jagnięcina z karczochami, buraczkami i koprem włoskim.

Instrukcje

1
Umieścić przycięte jagnięcinę w dużej misce; posypać obficie solą i pieprzem. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Połącz 1 szklankę posiekanej pietruszki, mielonego czosnku i startej skórki cytryny w małej misce. Rezerwa pozostała 1/4 szklanki pietruszki do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na dużym ogniu. Pracując partiami, dodać jagnięcinę i gotować, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, o 7 protokół na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Przełożyć jagnięcinę do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj pory i cebulę do kapieli w garnku i smażyć, aż zmiękną, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać posiekaną natkę pietruszki i tymianek; wymieszać 30 sekund. Powrót jagnięciny i wszelkie zgromadzone soki do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodać 1 1/2 szklanki bulionu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina jest bardzo miękka, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
JagnięcinaJagnięcina
8
Gulasz jagnięcy można przygotować 1 dzień przed podaniem. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce gulasz uncovered do zimna, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce. Przynieś gulasz z jagnięciny na wolnym ogniu przed kontynuowaniem przepisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
GulaszGulasz
9
Napełnij średnią miskę zimną wodą. Wycisnąć sok z cytryny w połowie do wody; dodać wyciśniętą połowę cytryny. Zerwać twarde zewnętrzne liście z 1 karczocha, gdzie liście łamią się naturalnie, zatrzymując się po osiągnięciu pierwszych żółtych liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Odciąć łodygę i górną 1/2 cala od karczocha, następnie przeciąć karczoch na pół wzdłuż i wrzucić do wody cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
11
Odcedzić karczochy i dodać do gulaszu jagnięcego. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy są miękkie, dodając więcej bulionu o 1/4 garnków, jeśli gulasz jest suchy, o 25 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KarczochKarczoch
BulionBulion
JagnięcinaJagnięcina
GulaszGulasz
12
Przełożyć do miski; posypać gulaszem jagnięcym 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki i podawać z makietą Risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
JagnięcinaJagnięcina
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Aby zaoszczędzić czas, niech rzeźnik przyciąć nadmiar tłuszczu z baranka i pokroić mięso na dwa cale kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BaranekBaranek
MięsoMięso
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia94
Magazyn