Gulasz Jęczmienny Z Soczewicy

Gulasz Jęczmienny Z Soczewicy
Gulasz jęczmienny z soczewicy trwa około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 13g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Za $1.05 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Wystarczy mieszanka cebuli, soli, wody i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Gulasz Z Jagnięciny, Soczewicy I Jęczmienia, Wegański Gulasz Z Jęczmienia Z Soczewicy, oraz Gulasz Z Soczewicy Grzybowej.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż seler i cebulę na maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodaj sok V8, pomidory, wodę, soczewicę, jęczmień i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
SoczewicaSoczewica
JęczmieńJęczmień
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
3
Dodaj marchewkę; gotuj 10 minut dłużej lub do miękkości jęczmienia i soczewicy. W razie potrzeby dodaj dodatkową wodę, aby uzyskać cieńszy gulasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
JęczmieńJęczmień
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
4
Posyp serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować, jest Lyeth Cabernet Sauvignon. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Lyeth Cabernet Sauvignon
Lyeth Cabernet Sauvignon
Jest to złożone wino o kuszących aromatach, które są natychmiast widoczne, gdy leje się z butelki do szklanki. Wino o głębokim szkarłatnym kolorze rozprowadza się po podniebieniu warstwami wiśni, jagód i kakao.Ten Cabernet Sauvignon ma ładną strukturę garbników i doskonale komponuje się z grillowanymi mięsami i twardymi serami, takimi jak Parmigiano i Romano.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn