Guazetto di Rane (gulasz z Żabiej nogi)
Guazetto di Rane (gulasz z Żabiej nogi) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 30g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,78 zł za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka oliwy z oliwek, marchew, mąki klasy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Żaba w studni", Fruity Frog, oraz Frog Cutter.
Instrukcje
Żabie udka osuszyć i doprawić do smaku solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać żabie udka i przesmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.
Wyjąć żabie udka na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i odstawić.
Na tej samej patelni, umieścić cebulę, marchew i seler i gotować na dużym ogniu, aż warzywa są rumiane i miękkie.
Posypać warzywa mąką i gotować, mieszając przez kolejne 2 minuty.
Dodać białe wino i wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki na dnie patelni.
Dodać pomidory i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, doprowadzić do wrzenia, doprawić solą i pieprzem i powrócić żabie udka na patelnię. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu, gotować przez kolejne 10 minut, a następnie zdjąć z ognia. Podzielić równomiernie pomiędzy 4 rozgrzane miseczki makaronu i podawać od razu.