Guacamole jest bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz awokado, kolendra, chipsy tortilla i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to guacamole, jak zrobić guacamole | meksykańskie guacamole, Chipotle Mexican Grill Guacamole-świeżo wykonane guacamole, które jest łatwe do zrobienia, można z tym, oraz Smażona Zielona babka z Guacamole i krewetkami (Tostada de Plátano con Camarones y Guacamole).
Instrukcje
1
Dodać Chile pasty: zmielić cebulę, kolendra, jalapeo, i sól razem w molcajete, aż wszystkie składniki są bardzo drobno zmielone. Alternatywnie użyj widelca, aby zmiażdżyć wszystkie składniki na pastę w szerokiej misce z twardego drewna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Chili
Kolendra
Cebula
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Przeciąć każde awokado na pół, pracując ostrzem noża wokół dołu. Przekręć połówki, aby je oddzielić i wysuń dół czubkiem noża. Złóż ręcznik kuchenny w ćwiartkach i przytrzymaj go w dłoni bez noża. Reszta awokado pół cięte boku w dłoni i zrobić 3 lub 4 równomiernie rozmieszczone wzdłuż cięć przez miąższ awokado aż do skóry, bez cięcia przez niego. Wykonaj 4 poprzeczne cięcia w ten sam sposób. Miąższ awokado miąższ pokrojony w kostkę do molcajete. Powtórz z pozostałymi połówkami awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Awokado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Nóż
3
Delikatnie złożyć awokado do pasty, utrzymując awokado w jak dużych kawałkach, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Awokado
4
Dodać pomidor, kolendra, i cebula i złożyć delikatnie. Sprawdzić i w razie potrzeby dodać sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Pomidor
Cebula
Sól
5
Podawać natychmiast, bezpośrednio z molcajete (lub miski), z frytkami i tortillami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Frytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
6
Odmiany guacamole z owocami morza (Guacamole con Mariscos)
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, Grillowane
Owoce Morza
7
Sprawia, że 6 porcji Funt bryłki kraba (najlepiej jumbo), zbierane na muszle i chrząstki (o Puchar) Funt gotowane obrane krewetki dziecko, w lewo cały, lub większe krewetki, pokrojone na małe kawałki3 łyżki posiekane świeże cilantro2 łyżki drobno posiekane jalapeo1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki chipotle adobo puree
Składniki, których będziesz potrzebować
Grudkowe Kraby
Krewetki
Olej Pieprzowy
Muszle Makaronu
Oliwki
8
Sól do smaku
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
9
Wrzucić wszystkie składniki razem w misce do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
10
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 do 30 minut.
11
Przygotuj guacamole, dodając marynowaną sałatkę z owoców morza na końcu wraz z pomidorem, kolendrą i cebulą. Guacamole z owocami (Guacamole can frutas)
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, Grillowane
Kolendra
Owoce Morza
Pomidor
Owoce
Cebula
12
Składniki na 6 porcji
13
Diana Kennedy, dziecko Julii meksykańskich autorów książek kucharskich, i Maria Dolores Torres-Izabal, droga przyjaciółka i autorka meksykańskiego smakosza, zapoznały mnie z guacamole z owocami. Jest to specjalność dwóch stanów w środkowym Meksyku
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, Grillowane
Owoce
14
Morelos i Guanajuato. Kontrast między pikantnym guacamole a słodkimi i soczystymi owocami jest pyszny. Danie powinno zawsze wyglądać nieco ponad górąużyj najpiękniejszych, dojrzałych owoców, jakie możesz znaleźć i tyle zdobień, ile chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, Grillowane
Owoce
15
Przygotować, guacamole, pomijając kolendry całkowicie. Delikatnie złożyć w 12 czarne winogrona, połówki; 12 zielone winogrona, połówki; i 1 szklanka obrane i pokrojone w kostkę (-cal) brzoskwinie lub mango. Smak guacamole i dodać dodatkowe chile lub soli, aby zrównoważyć słodycz owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czarne
Zielone Winogrona
Hot Dogi, Grillowane
Kolendra
Brzoskwinia
Owoce
Papryka Chili
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sól
16
Ułóż guacamole w kieliszki do martini lub pół-skorupki orzecha kokosowego i udekoruj dowolnymi lub wszystkimi z tych dodatków: pokrojone brzoskwinie, nasiona granatu, Prażone płatki kokosowe i/lub maliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Granatu
Płatki Kokosowe
Maliny
Hot Dogi, Grillowane
Kokos
4 świeże Boccacini Mozzarelli, Każda O średnicy 1 Cala
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.