Grzyby, pieprz i Fontina Frittata
Grzyby, pieprz i Fontina Frittata mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i zbierz sól, grzyby, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, wegetariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grzyb, Por i Fontina Frittata, Grzyb, Por i Fontina Frittata, oraz Omlet z pieczarkami i papryką z Fontiną.
Instrukcje
Rozgrzać olej na 10-calowej patelni z piekarnikiem lub patelni do smażenia.
Dodaj cebulę i pieprz; smażyć na średnim ogniu 5 minut, często mieszając.
Dodać grzyby, przykryć i podsmażyć 3 minuty, mieszając kilka razy.
Dodać czosnek i podsmażyć 1 dodatkową minutę.
Usuń mieszaninę warzywną z ognia i przenieś na talerz, aby krótko ostygł. Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi i wróć do kuchenki.
Połączyć jajka, białka, mleko, sól, pieprz, i bazylia w dużej misce, mieszając trzepaczką, aż dobrze wymieszane; odstawić.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu przez 2-3 minuty i dodać masło, wirując patelnię równomiernie stopić masło.
Dodać warzywa do mieszaniny jaj w misce, wymieszać i ostrożnie wlać całą mieszaninę do podgrzewanej patelni. Pomidory koktajlowe i ser rozmieszać na mieszaninie jaj (nie mieszać).
Frittata gotować delikatnie na średnim ogniu 15-18 minut lub until it jest gotowane przez większość drogi przez. Aby zakończyć gotowanie góry, rozgrzej brojlery i umieść frittata około 6-8 cali od ciepła przez 2-4 minuty (oglądaj Frittata ostrożnie, aby upewnić się, że nie pali się).
Wyjąć frittatę z piekarnika, ostudzić na stojaku z drutu przez 5 minut i szybko wstrząsnąć patelnią w tę iz powrotem, aby poluzować. Ostudzić jeszcze kilka minut, następnie ostrożnie umieścić płytkę na frittata i odwrócić go na talerzu. Odwróć go ponownie na inną płytkę, więc frittata jest po prawej stronie do góry. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.