Grzybowa Zupa Jęczmienna
Grzybowa zupa jęczmienna to bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 17g białka, oraz 9g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś łodygi selera, tymianek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grzybowa Zupa Jęczmienna, Grzybowa Zupa Jęczmienna, oraz Grzybowa Zupa Jęczmienna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni zagotuj jęczmień i 4 szklanki wody. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu do miękkości, 30 do 40 minut. W międzyczasie rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę, sól i pieprz. Przykryć i gotować, aż cebula zmiękną, 5 do 7 protokół.
Dodać marchew i seler i gotować, pod przykryciem, przez 6 protokół więcej.
Dodać grzyby, zwiększyć ciepło do średniej wysokości i gotować, przykryte, aż uwolnią swoje soki, o 4 protokół.
Dodaj bulion, liście laurowe i tymianek i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, przez 10 minut. Wymieszać ugotowany jęczmień i gotować jeszcze 5 minut.
Usunąć i wyrzucić liście laurowe. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem i podawać z grzankami na zakwasie.Wskazówka: Jeśli masz kilka minut do stracenia, wydobyć jęczmień orzechowy smak przez sauteing niegotowane ziarna z 1 łyżka oliwy z oliwek lub masła na średnim ogniu przez kilka minut przed dodaniem wody.