Gruyère, rukola i Prosciutto-nadziewane piersi kurczaka z karmelizowanym sosem z szalotki

Gruyère, rukola i Prosciutto-nadziewane piersi kurczaka z karmelizowanym sosem szalotka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.46 za porcję. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 31g białka, oraz 16G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, wino, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Spróbuj Gruyere, rukola i Prosciutto-nadziewane piersi z kurczaka, Piersi z kurczaka nadziewane Prosciutto i serem Gruyère (Kurczak Cordon Bleu), oraz Karmelizowana szalotka i Fondue Gruyere dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Wyrzucić folię. Top każdej połowie piersi kurczaka z 1 plaster prosciutto, 1 plaster sera, i 1/4 szklanki rukoli, pozostawiając 1/4-cala granicy wokół krawędzi. Złożyć na pół, szczypanie krawędzi razem do uszczelnienia; posypać solą i pieprzem. (Kurczak można przygotować do dnia poprzedzającego i w tym momencie schłodzić.)
Dredge kurczaka w mące, wytrząsając nadmiar.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 5 minut z każdej strony.
Umieść kurczaka w płytkiej patelni do pieczenia; piec w 350 przez 5 minut lub do końca. Trzymaj ciepło.
Aby przygotować sos, dodać szalotki na patelni; smażyć 4 minut na średnim ogniu lub aż rumiane.
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z winem; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 6 protokół).
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się o połowę (o 8 protokół).
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce, mieszając widelcem, aż będzie gładka.
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej do sosu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając.