Gruyère i kompot z wiśni
Gruyère i kompot wiśniowy może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis służy 5. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wiśni, wody, chleba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodko-gorzki Sorbet czekoladowo-wiśniowy z kompot ze świeżych wiśni, Cherry Semifreddo z kompot wiśniowo-cynamonowy, oraz Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej.
Instrukcje
Połącz cukier i wodę w średnim, ciężkim rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę.
Dodać wiśnie; gotować 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; gotować 20 minut.
Czereśnie wyjąć z patelni łyżką szczelinową.
Gotować płyn z wiśni, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 15 minut).
Dodać wiśnie do patelni, wymieszać sokiem z cytryny. Super.
Każdy kawałek chleba pokroić w poprzek na 3 paski. Ułóż w jednej warstwie na blasze do pieczenia; broil 1 minutę z każdej strony lub do tosty. Całkowicie fajne.
Pokrój każdy plasterek sera na pół po przekątnej. Ułóż 3 paski chleba na każdym z 5 talerzy. Każdy pas chleba ułożyć 2 plastrami sera i około 1 łyżką kompot.