Gruszki Belle Helene
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do swojego repertuaru, gruszki Belle Helene może być przepis należy spróbować. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,94 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1044 kalorii, 17g białka, oraz 52g tłuszczu. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga bardzo drobnego cukru, słodko-gorzkiej czekolady, gęstej śmietany i soku z cytryny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gruszki w koszulce z sosem czekoladowym i lodami waniliowymi {aka poires Belle-Hélène}, Poire Belle Helene, oraz Gruszki Hélène Martini.
Instrukcje
Obierz, przekrój na pół i wydrąż gruszki i posyp je sokiem z cytryny, aby zapobiec ich odbarwieniu. W szerokiej płytkiej patelni (w której gruszki zmieszczą się w 1 warstwie - w przeciwnym razie ugotuj je partiami) wlej 1 1/4 szklanki wody, cukru i wanilii, jeśli używasz. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, aby cukier się rozpuścił, a następnie lekko obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj ekstrakt waniliowy, jeśli używasz.
Włóż gruszki do płynu, pokrój stroną do dołu i ponownie podnieś ogień, aby syrop się zagotował, a gruszki zostały nim przykryte. Może być konieczne łyżki syropu. Po około pół minucie zmniejsz ogień, następnie przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut; obróć gruszki, ponownie przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Kontynuuj kłusownictwo, aż gruszki będą ugotowane i przezroczyste; powinny być delikatne (ale nie rozmoczone) po przekłuciu. Mogą potrzebować mniej lub bardziej czasu gotowania-zależy to od gruszek. Zdejmij ogień, przykryj i pozostaw do ostygnięcia.
Teraz sos czekoladowy: czekoladę pokrojoną na małe kawałki włożyć na patelnię z grubym dnem z kawą i cukrem i rozpuścić na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlej śmietanę, wciąż mieszając, a gdy jest bardzo gorąco, wlej do rozgrzanej sosy lub miski z chochlą.
Do podania ułóż gruszki pokrojoną stroną do dołu na dużym płaskim talerzu i polej syropem. (Pozostały syrop będzie przechowywany w lodówce lub zamrażarce i może być używany do polewania jabłek lub innych owoców podczas robienia ciast lub kruszonek. Możesz umyć laskę wanilii, wytrzeć ją i włożyć do kanistra z cukrem.) Oferta z lodami, sosem i pistacjami, jeśli jest używana, podawana osobno; pozwól gościom pomóc sobie.