Gruszki Belle Helene

Gruszki Belle Helene
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do swojego repertuaru, gruszki Belle Helene może być przepis należy spróbować. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,94 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1044 kalorii, 17g białka, oraz 52g tłuszczu. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga bardzo drobnego cukru, słodko-gorzkiej czekolady, gęstej śmietany i soku z cytryny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gruszki w koszulce z sosem czekoladowym i lodami waniliowymi {aka poires Belle-Hélène}, Poire Belle Helene, oraz Gruszki Hélène Martini.

Instrukcje

1
Obierz, przekrój na pół i wydrąż gruszki i posyp je sokiem z cytryny, aby zapobiec ich odbarwieniu. W szerokiej płytkiej patelni (w której gruszki zmieszczą się w 1 warstwie - w przeciwnym razie ugotuj je partiami) wlej 1 1/4 szklanki wody, cukru i wanilii, jeśli używasz. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, aby cukier się rozpuścił, a następnie lekko obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj ekstrakt waniliowy, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
3
Włóż gruszki do płynu, pokrój stroną do dołu i ponownie podnieś ogień, aby syrop się zagotował, a gruszki zostały nim przykryte. Może być konieczne łyżki syropu. Po około pół minucie zmniejsz ogień, następnie przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut; obróć gruszki, ponownie przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Kontynuuj kłusownictwo, aż gruszki będą ugotowane i przezroczyste; powinny być delikatne (ale nie rozmoczone) po przekłuciu. Mogą potrzebować mniej lub bardziej czasu gotowania-zależy to od gruszek. Zdejmij ogień, przykryj i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Teraz sos czekoladowy: czekoladę pokrojoną na małe kawałki włożyć na patelnię z grubym dnem z kawą i cukrem i rozpuścić na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlej śmietanę, wciąż mieszając, a gdy jest bardzo gorąco, wlej do rozgrzanej sosy lub miski z chochlą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Do podania ułóż gruszki pokrojoną stroną do dołu na dużym płaskim talerzu i polej syropem. (Pozostały syrop będzie przechowywany w lodówce lub zamrażarce i może być używany do polewania jabłek lub innych owoców podczas robienia ciast lub kruszonek. Możesz umyć laskę wanilii, wytrzeć ją i włożyć do kanistra z cukrem.) Oferta z lodami, sosem i pistacjami, jeśli jest używana, podawana osobno; pozwól gościom pomóc sobie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn