Gruszka Frangipane Croustade
Gruszka Frangipane Croustade może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 720 kalorii, 11g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka gruszek, ciasta, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gruszka z ciastem cytrynowym i migdałami, Groszek gruszkowy z Orzechowo-brązową polewą cukrową, oraz Tarta Z Gruszką I Frangipanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 400 ° F / 200°C.
Gruszki obieramy i rdzewiejemy, a każdą kroimy na 8 podłużnych kawałków.
Umieścić plastry w misce i wymieszać ze skórką z cytryny i połową soku z cytryny. Masło ubić w misce, aż zmięknie, a następnie ubić w jajku, rumie lub Cointreau, cukrze, zmielonych migdałach i pozostałym soku z cytryny.
Przykryj dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Rozwałkuj połowę ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni, aż grubość około 3 mm/1/8 cali i wytnij okrąg 27 cm/10 1/2 cali za pomocą talerza jako prowadnicy.
Wyłożyć ciasto na blasze do pieczenia.
Rozłóż mieszankę migdałową na okrąg ciasta do 2,5 cm/1 cal od krawędzi. Na wierzchu pokrojone gruszki.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na okrągło 28cm / 11in.
Krawędź podstawy ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem, a następnie ostrożnie ułożyć pokrywkę ciasta na nadzieniu. Dociśnij krawędzie mocno, aby uszczelnić i przegrzebać krawędź ciasta dekoracyjnie, używając noża do wgnieceń.
Posmaruj wierzch ubitym jajkiem i użyj ostrego noża, aby utworzyć cienkie linie promieniujące od środka do krawędzi w półokrągłe wzory.
Piec około 30 minut, aż dobrze wyrośnie i złocisty. Wierzch obficie polać cukrem pudrem i podawać na ciepło ze śmietaną lub lodami.