Gruszka Clafouti
Gruszka Clafouti może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. 251 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka mąki, cukiernicy ' cukier, Skórka z cytryny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Spróbuj Gruszka Clafouti, Gruszka Clafouti, oraz Gruszka Clafouti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Masło 10 x 3 x 1 1/2 cala okrągłe naczynie do pieczenia i posypać dno i boki z 1 łyżką cukru granulowanego.
Ubić jajka i 1/3 szklanki cukru granulowanego w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, około 3 minut. Na małej prędkości, wymieszać w mące, śmietana, ekstrakt waniliowy, Skórka z cytryny, sól, i gruszka brandy. Odstawić na 10 minut.
W międzyczasie obrać, ćwiartkę, rdzeń i pokroić gruszki. Ułóż plastry w jednej warstwie, lekko wysuniętej, w naczyniu do pieczenia.
Wlać ciasto na gruszki i piec, aż wierzch będzie złoty kolor i krem jest jędrny, 35 do 40 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, posypane cukrem cukierniczym i creme fraiche.