Grube kotlety schabowe z przyprawionymi jabłkami i rodzynkami

Grube kotlety schabowe z przyprawionymi jabłkami i rodzynkami
Grube Kotlety Schabowe Z Przyprawnymi Jabłkami i Rodzynkami to bezglutenowe danie główne. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 784 kalorie, 30 g białka i 30 g tłuszczu każda. Za 3,97 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, wodę, jabłka Granny Smith i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis zachwycił 62 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 60%. Podobne przepisy to Dzisiejsza kolacja: Grubo krojone kotlety wieprzowe z jabłkami i cebulą, Kotlety wieprzowe z przyprawionymi jabłkami i Kotlety wieprzowe z jabłkami przyprawionymi klonem.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
W misce wymieszaj wodę, brązowy cukier, sól morską, koncentrat soku jabłkowego, ziarna pieprzu i tymianek. Dobrze wymieszaj, aby rozpuścić cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Rozmrożonego, Niesłodzonego Koncentratu Soku Jabłkowego1/4 Szklanki Rozmrożonego, Niesłodzonego Koncentratu Soku Jabłkowego
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
4
Przenieść mieszaninę do bardzo dużej, zamykanej plastikowej torby. Zanurz kotlety schabowe w zalewie, zamknij torebkę i włóż do lodówki na 2 godziny, aby mięso zmiękło. Nie solić dłużej, gdyż mięso za bardzo się rozpadnie i stanie się papkowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
5
Wyjmij kotlety schabowe z solanki i osusz je papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Posyp mięso z obu stron solą i pieprzem. Postaw ciężką patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodaj 3-litrową kroplę oliwy z oliwek i podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8
Połóż 2 kotlety schabowe na patelni (najprawdopodobniej tylko 2 z tych masywnych kotletów schabowych zmieszczą się wygodnie) i smaż 4 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Wyjmij kotlety wieprzowe na dużą patelnię do pieczenia; podsmaż pozostałe 2 kotlety i dodaj je do pozostałych na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
10
Włóż blachę do pieczenia do piekarnika i piecz kotlety przez 30 minut. Wieprzowina jest upieczona, gdy środek jest jeszcze różowy, a temperatura wewnętrzna, mierzona termometrem z natychmiastowym odczytem, wynosi 140–145 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Podczas gdy kotlety się gotują, rozpuść masło na czystej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Dodaj jabłka i tymianek i posmaruj masłem; gotuj i mieszaj przez 8 minut, aby nadać im trochę koloru. Wrzuć rodzynki i dodaj sok jabłkowy, mieszając, aby zeskrobać brązowe kawałki. Wymieszaj brązowy cukier, cynamon, goździki i suchą musztardę; doprawić solą i pieprzem. Wyciśnij sok z cytryny, aby pobudzić smak i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub do momentu, aż jabłka się rozpadną i zmiękną. Połóż przyprawione jabłka na kotletach wieprzowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling

Kotlety schabowe doskonale komponują się z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Możesz spróbować Marimar Estate Don Miguel Vineyard Cristina Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 48 dolarów za butelkę.
Winnica Marimar Estate Don Miguel Cristina Pinot Noir
Winnica Marimar Estate Don Miguel Cristina Pinot Noir
To wino do starzenia, ale przyjemne do picia już teraz. W złożonym nosie aromaty jeżyn, konfitur śliwkowych i drzewa sandałowego. Podniebienie, szerokie i gładkie, ukazuje idealną równowagę pomiędzy atrakcyjnymi owocami i eleganckim dębem. Żywa kwasowość utrzymuje wino do końca i zapewnia długi potencjał starzenia tego wspaniałego wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn