Grown w górę Mac i ser

Grown w górę Mac i ser
Wyhodowany makaron z serem wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 68g białka, 98g tłuszczu, oraz w sumie 1691 kalorii. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 41% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 2. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, ser i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, można śledzić to danie główne z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 117 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wegańskie makaron z serem, Najlepsze wegańskie Mac N ' Cheese, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść stojak do pieczenia na patelni i ułóż boczek w 1 warstwie na stojaku do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec przez 15 do 20 minut, aż boczek będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika - na patelni będzie gorący tłuszcz!
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Przełóż boczek na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i pokrusz, gdy będzie wystarczająco chłodny, aby się z nim uporać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Wlać olej do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodać makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
9
Dobrze spuścić.
10
W międzyczasie podgrzej mleko w małym rondlu, ale nie gotuj. Masło rozpuścić w średnim garnku i dodać mąkę. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty, mieszając trzepaczką. Podczas ubijania dodać gorące mleko i gotować przez minutę lub 2 więcej, aż zgęstnieje i wygładzi. Z ognia dodać Gruyere, Cheddar, ser pleśniowy, 1 łyżeczkę soli, pieprz i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PleśniowySer Pleśniowy
Ser CheddarSer Cheddar
GruyereGruyere
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
11
Dodać ugotowany makaron i pokruszony boczek i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
12
Wlać do 2 indywidualnych wielkości zapiekanek.
13
Umieść kromki chleba w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze i pulse, aż będziesz miał grubą okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
14
Dodać bazylii i pulse połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
15
Na wierzch makaronu posypać mieszaninę okruchów chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
MakaronyMakarony
16
Piec przez 35 do 40 minut, lub aż sos jest szampan i makaron jest rumiane na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia32
Magazyn