Groszek i Pancetta
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i pierwotnych do swojego repertuaru, Groszek i Pancetta mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 2,05 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 252 kalorii , 9 g białka i 18 g tłuszczu każda. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Dobrze sprawdza się jako dodatek. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Udaj się do sklepu i kup sól koszerną, groszek, masło i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 47% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Groszek z pancettą, miętą i śmietaną crème fraîche , I Like My Peas with Pancetta i Risotto z dyni piżmowej z pancettanem i olejem szałwiowym .
Instrukcje
Smaż boczek na dużej patelni na średnio-niskim ogniu, aż będzie chrupiący, około 5 minut.
Dodaj szalotkę i czosnek, smaż przez 1 minutę, a następnie dodaj sok pomarańczowy.
Zwiększ ogień do średniego, dodaj groszek i gotuj, aż będzie miękki, około 3 minut.
Zdejmij patelnię z ognia i dodaj skórkę pomarańczową, pietruszkę i masło. Dopraw do smaku i dodaj soli, jeśli to konieczne, choć nie powinno jej być dużo, jeśli w ogóle, ponieważ pancetta dodaje potrawie naturalnej słoności.
Zdjęcie autorstwa Yunhee Kim