Groszek curry z fetą
Curry groszek z Fetanem jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 11g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz chili w proszku, Pomidory, feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Curry tofu i groszek, Curry mielone z groszkiem, oraz Curry krewetki z Rotini i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w woku lub średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać korzeń imbiru i czosnek. Smażyć przez 2 minuty, stale mieszając.
Dodaj kolendrę, chili w proszku i kurkumę. Gotuj jeszcze 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodaj 1 do 2 łyżek wody, jeśli mieszanina stanie się zbyt sucha.
Wymieszać z groszkiem, serem i pomidorami i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut lub aż groszek zostanie podgrzany i pomidory zmiękną.
Przełożyć do naczynia i udekorować kolendrą.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;