Grillowany łosoś z sałatką z ziemniaków i rukoli
Grillowany łosoś z sałatką z ziemniaków i rukoli to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 373 kalorie, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz mocno brązowy cukier, zrębki mesquite, przyprawiony ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Potato-crusted łosoś z sałatką rukolą przepis, Piernikowany łosoś z grillowaną kukurydzą i sałatką z rukoli, oraz Placki ziemniaczane z rukolą, wędzonym łososiem i sałatką z awokado.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni, doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia na dużym ogniu; dodać ziemniaki. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 15 do 20 protokół.
Odcedzić i zanurzyć w zimnej wodzie. Gdy ziemniaki są chłodne, dobrze odcedzić. Użyj lub, jeśli robisz z wyprzedzeniem, przykryj i schłodź do 1 dnia.
Cebulę moczyć około 15 minut w zimnej wodzie na pokrycie.
Cebulę odcedzić i wymieszać z octem ryżowym.
Ziemniaki pokroić w ćwiartki; dodać do cebuli.
Przyciąć delikatne gałązki rukwii z łodyg, a następnie drobno posiekać tyle grubych łodyg, aby uzyskać 1/2 szklanki (Odrzuć dodatki lub zapisz do innych zastosowań).
Wymieszać posiekane łodygi z sałatką ziemniaczaną. Kopiec rukoli wylewa się na dużym owalnym talerzu z sałatką ziemniaczaną obok; przykryć i ostudzić.
Łososia opłukać i osuszyć.
Umieść skórę bokiem do dołu, na kawałku ciężkiej folii.
Wytnij folię, aby podążać za konturami ryb, pozostawiając 1-calową granicę. Zaciśnij krawędzie folii, aby dopasować się do krawędzi ryby.
Sos sojowy wymieszać z brązowym cukrem i posmarować filetem z łososia.
Na grillu węglowym. Kopiec i zapalić 50 do 60 brykietów węglowych na ognisku grilla z pokrywką. Gdy brykiety są nakrapiane szarym popiołem, około 20 minut, Brzeg 1/2 węgli po każdej stronie ogniska.
Odcedzić zrębki i równomiernie posypać kopcami węgli.
Umieść grill 4 do 6 cali nad węglami.
Na gazowym grillu. Włącz ogrzewanie gazowe na wysokie.
Umieść wióry w metalowym pudełku do palenia grilla lub w małej płytkiej patelni z folii i ustaw bezpośrednio na ogniu w kącie. Zamknij pokrywę, aż grill będzie gorący, około 10 minut. Wyreguluj gaz do pośredniego gotowania (bez Centrum rozgrzewania).
Połóż rybę na środku grilla, a nie na węglu lub płomieniu. Przykryj grilla (otwarte otwory wentylacyjne na węgiel drzewny) i gotuj, aż ryba będzie ledwo nieprzezroczysta w najgrubszej części (wycięta do testu), 15 do 20 minut.
Przełóż rybę na talerz z sałatką.
Podawać na gorąco lub chłodno.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.