Grillowany łosoś z Orzo, fetą i czerwonym winem Vinaigrette

Grillowany łosoś z Orzo, fetą i czerwonym winem Vinaigrette
Grillowany łosoś z Orzo, fetą i czerwonym winem Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 746 kalorii, 43g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,17 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Grillowany łosoś z Orzo, fetą i czerwonym winem Vinaigrette, Sałatka śródziemnomorska Orzo z fetą Vinaigrette, oraz Sałatka Orzo, feta i pomidory z majerankiem Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill na świeżym powietrzu do średnio wysokiego gotowania na bezpośrednim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
W międzyczasie zrób sałatkę orzo: Przynieś duży rondel z osoloną wodą, aby obyć się na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać orzo i gotować, często mieszając, przez około 8 protokół, lub aż po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
4
Orzo odsączyć na sicie i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
W średniej misce, ubić ocet, szalotki, i czosnek razem. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
W dużej misce, wrzucić ciepłe orzo, szpinak, pomidory, orzeszki piniowe, i bazylia z vinaigrette. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić w roomtemperatura.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PomidorPomidor
SzpinakSzpinak
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Aby ugotować łososia: posmarować łososia oliwą z oliwek i doprawić solą andpepper. Olej ruszt do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
łosośłosoś
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Umieść łososia na grillu w prawym górnym rogu każdego fileta zwróconego w stronę pozycji 2-godzinnej i gotuj przez 4 minuty, nie przesuwając łososia. (To pomoże dać łososia dobry sear ładne znaki grill i pomóc uwolnić się z rusztu.) Za pomocą cienkiej metalowej szpatułki, zaczynając od rogu każdego najbliższego filetu, Odwróć filety. Grillować przez około 2 minuty, lub do momentu, gdy ryba będzie nieprzejrzysta z lekko różowym środkiem, gdy zostanie płatkowana w najgrubszej części czubkiem małego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
NóżNóż
9
Zdjąć z grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Usypać sałatkę na środku dużego talerza lub czterech talerzy obiadowych.
11
Posypać serem feta. Top z łososiem, posypać szczypiorkiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
SzczypiorekSzczypiorek
łosośłosoś
12
Opiekanie Orzeszków Piniowych
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
13
Do grzania orzeszków piniowych, podgrzać suchą patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodać orzechy i gotować, często mieszając, przez 2 do 3 protokół, lub do lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
15
Przełożyć na talerz i ostudzić.
16
Przedruk za zgodą co jest na obiad? Autor: Curtis Stone, © 2013 Ballantine Books
17
Curtis Stone jest autorem pięciu książek kucharskich i gospodarzem Top Chef Masters Na Bravo. Jest także twórcą rozwiązań kuchennych, eleganckiej linii naczyń sprzedawanych w sklepach na całym świecie, i pisze comiesięczną kolumnę dla Mężczyzn Fitness. Urodzony w Melbourne w Australii Stone doskonalił swoje umiejętności w Londynie w Café Royal, pod okiem legendarnego trzygwiazdkowego Szefa Kuchni Michelin Marco Pierre 'a White' a oraz w Mirabelle i czczonym Quo Vadis. Mieszka w Los Angeles z żoną i synem.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn