Grillowany Łosoś Z Domowym Sosem Teriyaki I Grillowanymi Szalotkami

Grillowany Łosoś Z Domowym Sosem Teriyaki I Grillowanymi Szalotkami
Przepis Grillowany łosoś z domowym sosem Teriyaki i grillowanymi szalotkami może zaspokoić Twoje Japońskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 760 kalorii, 42g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 5,53 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz sok z cytryny, Grillowany łosoś, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany łosoś z sosem Teriyaki, Grillowany łosoś Teriyaki z sosem Sriracha, oraz Sos pieczarkowy Teriyaki z grillowanym łososiem.

Instrukcje

1
Z temperaturami nagrzewającymi się w całym kraju, kto chce podgrzać swoją kuchnię, przygotowując kolację? Wejdź do grilla. Uwielbiam używać mojego, nie tylko dlatego, że w moim domu brakuje klimatyzacji, ale także dlatego, że jest to pyszny i zdrowy sposób gotowania różnych potraw od ryb przez żubry po warzywa.Po prostu wyszedł jedzenie bonanza w Japonii, byłem umiera na jakieś czyste, zdrowe domowe posiłki. Więc cierpiąc na ekstremalne jet lag, I snapped się niektóre piękne steki z łososia dzikiego króla w Whole Foods i woził je do domu wraz z niektórych szalotki, brokuły i ziemniaki russet.Zazwyczaj kupuję w oparciu o jakość składników, mając tylko luźny pomysł na to, jak przygotuję potrawę, a następnie czekam na inspirację, która uderzy. Cóż, tak się stało ostatniej nocy i postanowiłem grillować rybę i polewać ją domowym sosem teriyaki (słodki sos sojowy). I również grillowane niektóre szalotki i służył ryby wraz z brokuły na parze i pieczone ziemniaki zwieńczone sokiem z cytryny i pimenton.To była idealna Kolacja powitalna - łatwa, zdrowa i pyszna. Co więcej, mam resztki łososia, które zjem na obiad nad sałatką z rukoli, pomidorów i ogórka. Gdybym tylko mogła zapomnieć o tym jet lag i się przespać...Grillowany Łosoś Z Domowym Sosem Teriyaki I Grillowanymi Szalotkami
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak RussetZiemniak Russet
Kecap ManisKecap Manis
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Pimenton ProszekPimenton Proszek
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
żubryżubry
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Obsługuje 2 osoby
3
Czas gotowania 30 minut
4
Składniki2 steki z łososia pęczek cebulki2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz sosikyaki 1 / 2 szklanki sosu sojowego2 łyżki oleju sezamowegojuice i skórka z 1 cytryny2 łyżki miodu2 łyżki świeżego imbiru mielonego lub 1 łyżeczka mielonego piernika1 / 2 łyżeczki Cebulki, posiekanej2 łyżeczki czosnku, obranego i mielonego2 łyżeczki sezamuspinch pieprzu cayenne
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
świeży Imbirświeży Imbir
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
5
Rozgrzej grill. W międzyczasie, aby zrobić sos teriayki, ubij wszystkie składniki. Odstawić. Sos teriyaki można przygotować do dwóch dni wcześniej i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Łososia i szalotki posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Gdy grill jest gorący, umieść steki z łososia i szalotki na grillu. Gotować ryby na dużym ogniu przez kilka minut, a następnie odwrócić i przenieść do chłodniejszej części grilla, aby zakończyć gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Posmaruj sosem teriyaki, aby polewać ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Po ugotowaniu wyjąć rybę z ognia i zacząć się łuszczyć. Podobnie, usunąć szalotki, gdy są one tender.To podawać, układać steki z łososia na talerzach i top z kilkoma grillowanymi szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z łososiaStek Z łososia
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
9
Skropić sosem teriyaki. Smacznego!Źródło składników steki z łososia, organiczna szalotka, surowy miód, organiczny sos sojowy, nasiona sezamu, olej sezamowy, pieprz cayenne, organiczna cytryna, organiczna oliwa z oliwek i organiczny czosnek z parowania wina Whole Foods
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Stek Z łososiaStek Z łososia
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Miód SurowyMiód Surowy
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Pinot noir i łosoś to klasyczne połączenie, więc do tego posiłku Kuzak wrzucił butelkę mrowiska 2008 Anderson Valley Pinot Noir. To jest ich niższa cena oferty, ale to nie smakowało jak to! Uwielbialiśmy tę butelkę od jednego z naszych ulubionych producentów. Przepełniony był wiśniowym smakiem, przyprawami i strukturami. Jest to wyjątkowo przyjazne dla jedzenia wino, które komplementowało nasz posiłek, nie wyprzedzając go.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia35
Magazyn