Grillowany łosoś Miso i bakłażan

Grillowany łosoś Miso i bakłażan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego łososia Miso i bakłażana. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 904 kalorie, 47g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.93 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz olej canolan, szczypiorek, sake i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany bakłażan z sosem Miso, Miso Glazurowane Grillowane Japońskie Bakłażany, oraz Sałatka z grillowanego bakłażana z czosnkiem-miso Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu przynieś sake i mirin do wrzenia i gotuj 30 sekund. Obniżyć ciepło do średniego i dodać miso, ubijając do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
MisoMiso
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cukier i imbir i ubijać, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wlać połowę mieszanki miso do dużej miski, a drugą połowę do średniego naczynia do pieczenia i ostudzić, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Pokrój bakłażana po przekątnej w 1/4-in.- grube owale i dodać do mieszaniny miso w misce, obracając się do płaszcza. Filety z łososia Nestle, Skórka do góry, do mieszanki miso w naczyniu do pieczenia, aby pokryć całe mięso, ale nie skórę. Przykryć miskę i naczynie folią i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin i do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
BakłażanBakłażan
MisoMiso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Przygotuj grill gazowy lub węglowy do pośredniego ogrzewania. Jeśli używasz grilla gazowego, obróć wszystkie palniki do góry i zamknij pokrywę. Gdy temperatura wewnątrz grilla osiągnie 400, podnieś pokrywę i wyłącz jeden z palników, tworząc pośrednią strefę ogrzewania. Jeśli za pomocą grilla węglowego, Światło 50 do 60 brykiety i niech spalić, aż tylko pokryte popiołem, 20 do 30 minut. Usypać je z jednej strony, pozostawiając oczyszczony obszar do pośredniego gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Potrząśnij marynatą z bakłażana. Olej nieprzetworzony arkusz folii o dużej wytrzymałości z olejem rzepakowym i ułóż bakłażan na nim w 1 warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
BakłażanBakłażan
MarynataMarynata
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Skropić 1/3 szklanki oleju i grill na obszarze pośredniego ciepła, 15 do 20 minut, lub do miękkości. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Złóż dwa 12 na 18 cali. kawałki wytrzymałej folii aluminiowej w połowie szerokości, tworząc prostokąty. Używając końcówki małego noża, wykonaj otwory w prostokąty o średnicy około 2 cali. od siebie i poszerzyć każdy otwór do wielkości dziesięciocentówki. Nasmaruj folię olejem; Ustaw na bezpośrednim ogniu na 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
NóżNóż
9
Papierowymi ręcznikami wytrzyj marynatę z łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
10
Posmaruj Skórki łososia olejem i ustaw 2 filety, Skórka do dołu, na każdym prostokącie folii. Przykryj grill (jeśli używasz węgla drzewnego, otwórz otwory wentylacyjne na pokrywie) i gotuj ryby, aż skóra będzie jasnobrązowa i naprawdę skwiercząca, 5 do 6 minut. Za pomocą szczypiec, przesuń folię do pośredniego ciepła, przykryć i gotować, aż wszystko, ale top 1/4 cala. jest gotowane, 3 do 8 minut. Przesuń rybę z powrotem na bezpośrednim ogniu, przykryj i gotuj, aż ryba zostanie ugotowana (pokrojona w celu przetestowania), a skóra rumiana i chrupiąca, o 3 protokół. Podczas gdy łosoś kończy się na bezpośrednim ogniu, podgrzej bakłażana na pośrednim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
łosośłosoś
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Przełożyć folię z łososiem na blachę do pieczenia bez krawędzi i przesuwając szpatułkę do ciasta lub inną cienką szpatułkę między skórką łososia a folią, bardzo delikatnie uwolnić ryby z folii. Doprawić każdy filet kilkoma kroplami soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Podawać łososia i bakłażana posypane szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SzczypiorekSzczypiorek
łosośłosoś

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn