Grillowany Łosoś Kyoto

Grillowany Łosoś Kyoto
Grillowany łosoś Kyoto to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz korzeń imbiru, czosnek, musztardę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Grillowany Łosoś Kyoto, Stek Z Łososia Kyoto, oraz East-Meets-West Best: Kyoto Sloppy Joe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W płytkim szklanym naczyniu do pieczenia połącz sos sojowy, koncentrat soku pomarańczowego, olej, sos pomidorowy, sok z cytryny, musztardę, zieloną cebulę, czosnek i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Zielona CebulaZielona Cebula
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sos SojowySos Sojowy
MusztardaMusztarda
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
2
Łososia ułożyć w marynacie i obrócić do marynaty. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
3
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
4
Usuń łososia z marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
5
Zalać marynatą do małego rondla. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Lekko nasmarować ruszt grillowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
7
Łososia szczotkować lub spryskać oliwą z oliwek. Gotować na grillu przez 5 do 10 minut, lub aż ryby płatki łatwo widelcem. Łososia obrócić raz i w połowie czasu gotowania posmarować gotowaną marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarynataMarynata
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn