Grillowany Zielony łosoś Harissa to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 46g białka, oraz 28g tłuszczu. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mocno liście szpinaku, oliwę z oliwek, serrano chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 31 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Grillowany łosoś z zielonym sosem Harissa, Grillowana Fasolka Szparagowa Z Przepisem Harissa, oraz Grillowane Krewetki Harissa & Fasola Szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 8 składników w małym robocie kuchennym lub blenderze i puree, aż będzie gładka, dodając wodę, jeśli to konieczne. Jeśli jedzenie natychmiast, dodać sok z limonki. W przeciwnym razie przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do tygodnia.Grillowany Zielony Łosoś Harissa
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Harissa
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Składniki na 4 porcje
3
Składniki2 funty filetów z łososia 2 szklanki zielonej harissy (kontynuacja przepisu)ułóż łososia w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Harissa
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Połówkę zielonej harissy polać łososiem i rękami rozprowadzić równomiernie po wszystkich stronach ryby. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na 20 minutes.In w międzyczasie podgrzej patelnię do grillowania Na zewnątrz lub w pomieszczeniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Harissa
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Płatki Warzywne
5
Posmaruj olejem. Grillować łososia, jeden filet na raz, strona ciała w dół, aż nieprzejrzyste w połowie boków, o 4 protokół. Odwróć rybę i gotuj skórkę w dół, aż ugotujesz do pożądanej doneness, około 5-7 minut więcej dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
6
Łososia podawać wraz z pozostałą zieloną harissą do użycia jako przyprawa.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.