Grillowany Tuńczyk z sałatką ogórkową
Jeśli 58 centów za porcję spada twój budżet, Grillowany Tuńczyk z sałatką ogórkową może być świetny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Ten przepis służy 4. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sok z limonki, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane steki z tuńczyka z ogórkowo-marynowanym imbirem, Sałatka z ogórka i selera z tuńczykiem, oraz Sałatka Ogórkowo-Tuńczykowa Pitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść sos rybny, imbir, sok z limonki, cukier, czosnek i chile w średniej, niereaktywnej misce i ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Dodać olej w powolnym, stałym strumieniu, ubijając do połączenia.
Podgrzej patelnię do grilla lub grilla na zewnątrz do wysokości (około 450 ° F do 288°).Tymczasem osuszyć tuńczyka papierowymi ręcznikami. Przetrzyj rybę z obu stron cienką warstwą oleju roślinnego i obficie dopraw solą i pieprzem.Gdy grill jest gotowy, przetrzyj ruszty ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Umieść tuńczyka na grillu i gotuj bez przeszkód, aż pojawią się ciemne ślady grilla, około 2 minut. Używając płaskiej szpatułki, Odwróć rybę i gotuj, aż pojawią się ślady grilla na drugiej stronie, ale środek jest nadal Rzadki, około 2 do 3 minut więcej.
Dodać kolendrę do sałatki, wymieszać, aby połączyć i podzielić sałatkę równomiernie między 4 talerze. Każdy stek z tuńczyka pokroić na ziarno na kawałki o grubości 1/4 cala i umieścić na sałatce.
Posypać orzeszkami ziemnymi i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.