Grillowany Tuńczyk z sałatką ogórkową

Grillowany Tuńczyk z sałatką ogórkową
Jeśli 58 centów za porcję spada twój budżet, Grillowany Tuńczyk z sałatką ogórkową może być świetny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Ten przepis służy 4. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sok z limonki, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane steki z tuńczyka z ogórkowo-marynowanym imbirem, Sałatka z ogórka i selera z tuńczykiem, oraz Sałatka Ogórkowo-Tuńczykowa Pitas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść sos rybny, imbir, sok z limonki, cukier, czosnek i chile w średniej, niereaktywnej misce i ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Papryka ChiliPapryka Chili
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodać olej w powolnym, stałym strumieniu, ubijając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Podgrzej patelnię do grilla lub grilla na zewnątrz do wysokości (około 450 ° F do 288°).Tymczasem osuszyć tuńczyka papierowymi ręcznikami. Przetrzyj rybę z obu stron cienką warstwą oleju roślinnego i obficie dopraw solą i pieprzem.Gdy grill jest gotowy, przetrzyj ruszty ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej RoślinnyOlej Roślinny
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Umieść tuńczyka na grillu i gotuj bez przeszkód, aż pojawią się ciemne ślady grilla, około 2 minut. Używając płaskiej szpatułki, Odwróć rybę i gotuj, aż pojawią się ślady grilla na drugiej stronie, ale środek jest nadal Rzadki, około 2 do 3 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1
Dodać kolendrę do sałatki, wymieszać, aby połączyć i podzielić sałatkę równomiernie między 4 talerze. Każdy stek z tuńczyka pokroić na ziarno na kawałki o grubości 1/4 cala i umieścić na sałatce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
KolendraKolendra
ZiarnaZiarna
2
Posypać orzeszkami ziemnymi i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn