Grillowany stek z pieczonych warzyw i kukurydzy
Grillowany stek z pieczonych warzyw i kukurydzy jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 538 kalorii, 32G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 5,56 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką pokrojone szparagi, sos sojowy, młode ziemniaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Grillowany stek z pieczonych warzyw i kukurydzy, Grill Flank Streak z prażonymi warzywami i kukurydzą, oraz Stek z polędwicy chili z pieczoną salsą kukurydzianą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill do średnio-wysokiej temperatury.
Wyciągnij łuski z każdego ucha kukurydzy, uważając, aby pozostawić łuski przymocowane na dolnym końcu każdego ucha.
Usunąć jedwab z kukurydzy; wyrzucić. Ponownie owinąć kłosy kukurydzy łuskami.
Dodaj do dużej patelni zimnej wody, upewniając się, że kukurydza jest całkowicie pokryta wodą.
Odstawić 10 min. W międzyczasie wymieszaj sos i sos sojowy.
Wlać 2 Łyżki. z mieszaniny opatrunku nad stekiem w płytkim naczyniu; przekręcić stek.
W międzyczasie umieść ziemniaki w dużym naczyniu do mikrofalówki. Mikrofalówka na wysokości 10 min.
Dodać szparagi, lekko wymieszać.
Dodaj pozostałą mieszaninę dressing i rozmaryn; wrzucić do równomiernie płaszcz. Poke małe otwory w dnie jednorazowej patelni z folii aluminiowej.
Dodać mieszaninę ziemniaków.
Umieścić na ruszcie z grilla; surround z steku i kukurydzy.
Grill 15 min. lub do czasu, aż stek będzie ugotowany do średniej doneness (160F) i warzywa będą miękkie, obracając stek i kukurydzę po 8 min. i często mieszając mieszaninę ziemniaków. (Łuski kukurydzy zostaną poczernione.)
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina rezerwowego Zdobywcy Złotego Medalu Albertiny Merlot Lorilai. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.