Grillowany stek z pesto pistacjowo-miętowym i prażonymi burakami
Grillowany stek z flanki z pistacjowo-miętowym Pesto i prażonymi burakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 59G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Ten przepis służy 4. Na $6.79 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, cebuli, stek z flanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowany stek z buraków smażonych i kremowych buraków chrzanowych, Grillowany stek z miętowo-Kolendrową Mojo i grillowaną marchewką i pasternakiem, oraz Grillowany stek nadziewany z pesto, mozzarellą i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić stek w torebce i dodać ocet, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku (zmiażdżony), cebulę, oregano i obfite posypanie solą i czarnym pieprzem. Szczelnie zamknąć worek i zgniatać, aby wymieszać marynatę i pokryć mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Stek Z Flanki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Umieść w lodówce, aby marynować przez co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
3
Dla Pesto: z grubsza posiekać tosty pistacje w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, pozostałe 2 ząbki czosnku, mięty, pietruszki i czerwonej papryki. Puls do połączenia. Doprawić solą i pieprzem i ponownie pulsować, aż dobrze wymieszane, ale trochę tekstury pozostaje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania Wkładki
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5
Przełożyć do miski i wymieszać z serem. Dostosuj przyprawy w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
W przypadku buraków: ustawić stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 191°. buraki ustawić na dużym kawałku folii i skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem, a buraki zamykamy folią, aby zapieczętować je w szczelne opakowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Umieścić na blasze do pieczenia i przenieść do piekarnika do pieczenia do miękkości po przekłuciu widelcem, o 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
8
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Skórki obrać i wyrzucić. Buraki pokroić na mniejsze kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
9
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, rozłóż równomiernie po jednej stronie rusztu węglowego. Alternatywnie Ustaw palniki grilla gazowego na wysokie ciepło. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Wytrzyj nadmiar marynaty ze steku i gotuj na gorącej stronie grilla, obracając od czasu do czasu, aż środek steka zarejestruje 52° na termometrze natychmiastowego odczytu dla średnio rzadkich lub 135 ° F dla średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Wyjmij z grilla i pozostaw 5 minut przed krojeniem cienko na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
11
Podawać mięso z pesto i burakami (w temperaturze pokojowej lub rozgrzane).
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Udekoruj miętą, natką pietruszki i grubo startym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.