Grillowany stek z flanki z sosem śmietanowym Gorgonzola i szparagami

Grillowany stek z sosem śmietanowym Gorgonzola i szparagami to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 706 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 6,29 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, cukier, ser gorgonzola i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowany stek z flanki z sosem śmietanowym Gorgonzola, Grillowany stek z flanki i szparagi z masłem Béarnaise, oraz Grillowany stek z sałatką z kukurydzy, pomidorów i szparagów dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 łyżkę masła rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i gotować do miękkości, o 1 minutę.
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Ubić gorgonzolę, aż się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Stek posmarować lekko 1 łyżką oliwy z oliwek i obficie doprawić solą i pieprzem. Grilluj stek, 4 do 5 minut na stronę dla średnio rzadkich, obracając raz.
Zdjąć z ognia i przykryć folią.
Pozostaw stek na 5 minut przed krojeniem.
W międzyczasie, połączyć cukier, papryka i cebula w proszku w małej misce. Zarezerwuj 4 łyżeczki i przechowuj resztę w szczelnym pojemniku. (Przyprawa będzie trzymać w spiżarni do 6 miesięcy.)
Wymieszać kij zmiękczonego masła z 3 łyżeczkami przyprawy w małej misce; przykryć i schłodzić.
Szparagi wrzucić z pozostałą 1 łyżeczką mieszanki przypraw do grilla i 1 łyżką oliwy z oliwek; dodać sól i pieprz do smaku. Szparagi ugotować na patelni grillowej na średnim ogniu do miękkości, obracając raz, w sumie około 6 minut. Zarezerwuj 4 łodygi do innego użytku.
Rezerwa ćwierć steku do innego użytku; pokroić resztę w plastry 1/8-cal grubości. Top z sosem śmietanowym Gorgonzola, rezerwując około 1/2 szklanki do innego użycia, i podawać ze szparagami i trochę masła barbecue.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Można spróbować cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
![Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot]()
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka
Kalifornijska "Super Tuscan" z Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to pełnowartościowa przejażdżka dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyn z dodatkiem tytoniu i przypraw nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Maliny i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.