Grillowany stek z balsamicznym sosem Teriyaki

Grillowany stek z balsamicznym sosem Teriyaki to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 804 kalorie, 43g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na $8.89 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Udaj się do sklepu i odebrać sól, szalotka, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowany stek i cebula z sosem maślano-Rozmarynowo-balsamicznym, Grillowany stek pieprzowy Johnny Garlic z sosem balsamicznym Cabernet, oraz Bisteccan alla Florentine z sosem Balsamiczno-rozmarynowym i grillowanym Treviso z gorgonzolą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. doprawić filety solą i pieprzem po obu stronach.
Niech filet mignon odpocząć w temperaturze pokojowej przez 20 minut. Podczas odpoczynku steki przygotować balsamiczny sos Teriyaki.
Na patelni z sosem roztopić masło do bulgotania.
Dodaj szalotki i czosnek; gotować przez 3 minuty lub aż aromaty są miękkie i słodkie (uważaj, aby upewnić się, że nie spalić szalotki lub czosnek).
Dodać ocet balsamiczny; doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu obniżyć temperaturę. Dusić przez 15 minut, aż sos zmniejszy się o połowę. Balsamiczny powinien być gruby, błyszczący i pokrywać tył łyżki.
Dodać cukier, bulion, sos sojowy i mirin. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gdy osiągnie wrzenia, natychmiast włączyć ogień do niskiej i niech gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół.
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Dodać olej do gotowania i zawirować do płaszcza.
Filety stekowe ułożyć na patelni, nie dotykając. Gotować przez 2 minuty, obrócić steki i gotować dodatkową minutę.
Przełożyć steki na nieczystą blachę do pieczenia; wstawić do piekarnika. Gotować przez 4-6 minut; w zależności od pożądanego stopnia doness. W przypadku średnio rzadkich, wewnętrzna temperatura filetu mignon powinna wynosić 140 ° F-150°F.
Wyjąć na talerz i odstawić na 5 minut przed podaniem.
Podawać z balsamicznym teriyaki polane stekami.