Grillowany stek i sałatka z brzoskwiniami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Grillowany stek i sałatkę brzoskwiniową. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 528 kalorii, 32G białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz brzoskwinie, estragon, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowana Sałatka brzoskwiniowa z sosem z kminku brzoskwiniowego, Beer-marynowany stek z grilla z salsą brzoskwiniowo-pomidorową, oraz Przyprawa przetarta grillowana pierś kaczki z grillowaną brzoskwinią i sałatką z koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek i rozmaryn w małym rondlu na małym ogniu, 8 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Stek osuszyć, doprawić solą i czarnym pieprzem i umieścić na płytkiej szklanej patelni.
Wlać 1 szklankę wlewanego oleju na stek; przykryć i przechowywać w lodówce 3 godziny, obracając stek od czasu do czasu.
Wyjąć z lodówki około 45 minut przed gotowaniem.
Rozgrzać patelnię grillową na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąca. Doprawić stek solą i czarnym pieprzem i grillować 5 minut z boku na średnio rzadkie.
Wyjmij na deskę do krojenia i pozostaw 10 minut przed krojeniem.
Połowę sera pleśniowego wymieszać z kwaśną śmietaną, sokiem z cytryny, octem i cayenne w misce, aż będzie gładka. Złożyć szczypiorek, przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Posmaruj wyciętą stronę brzoskwiń pozostałym 1/4 szklanki oleju.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Grilluj brzoskwinie, ścięte w dół, 3 minuty. Odwróć i grilluj drugą stronę 1 minutę, aby zmiękczyć.
Wyjąć i pokroić w kliny. Wrzucić zieleninę i zioła w dużej misce i podzielić między talerze. Na wierzchu stek i brzoskwinie; skropić dressingiem, a na wierzchu pozostałym serem pleśniowym. Doprawić czarnym pieprzem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty