Grillowany stek Abalone i szaszłyki owocowe

Grillowany stek Abalone i szaszłyki owocowe
Ten przepis służy 4. Jeśli 1,62 zł za porcję spada twój budżet, Grillowany stek z Abalone i szaszłyki owocowe mogą być spektakularne bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś gruszki, ananas, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 4 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Grillowane Marynowane Szaszłyki Stekowe, Grillowane Szaszłyki Do Steków, oraz Grillowane Szaszłyki Teriyaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W misce wymieszać sos sojowy, sherry, sok z mango, ocet, musztardę, imbir i czosnek. Rezerwa 1/3 mieszaniny do glazury. Steki Abalone wkładamy do płytkiego naczynia do pieczenia, zalewamy marynatą. Marynować steki przez co najmniej 30 minut lub przechowywać w lodówce przykryte do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Zarezerwowaną marynatę umieścić w rondlu, ubić w brązowym cukrze i skrobi kukurydzianej. Dusić na małym ogniu, aż marynata zgęstnieje tworząc szkliwo. Ustaw bok, ale trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Umieść 2 szaszłyki w odległości około 2 cali od siebie na powierzchni roboczej. Splot marynowane steki abalone na szaszłyki tak, że steki będą leżeć płasko na grillu. Naprzemiennie z kawałkami owoców między stekami. Każdy podwójny szaszłyk pomieści od 2 do 3 steków plus owoce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Grilluj na dużym ogniu, aż do ugotowania abalone, około 1 minuty na stronę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Posmaruj owoce glazurą i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Tinga Rio Reserve Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tinga Rio Reserve Merlot
Tinga Rio Reserve Merlot
Rubinowa czerwień w Kolorze z nutami malin i truskawek na nosie. Słodkie przyprawy przeszły na podniebieniu z francuskiego i amerykańskiego dębu, a podniebienie kończy się miękkimi okrągłymi taninami. Certyfikowany zrównoważony i certyfikowany weganizm.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 4 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn