Grillowany kurczak z sosem orzechowym
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 154 kalorie, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła orzechowego, ząbek czosnku, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym, Grillowany kurczak Satay z sosem orzechowym, oraz Grillowany kurczak Curry z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill na wysokie temperatury (450 do 550). W małym rondlu na średnim ogniu, gotować czosnek i masło orzechowe razem, aż do duszenia, o 4 protokół.
Ubij w cukrze, płatki chile, sos sojowy i 2/3 szklanki wody. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie zgęstnieć, o 10 protokół.
Tymczasem, rub kurczaka z olejem i grill, aż złoty kolor brązowy i prawie gotowane przez, obracając raz, o 6 minut w sumie.
Pędzel około 1 łyżki. sos orzechowy na każdym kawałku kurczaka i gotować, aż sos zacznie karmelizować, o 2 protokół.
Podawać z gotowanymi na parze warzywami i pozostałym sosem na boku.