Grillowany kurczak z posiekaną sałatką Mesclun
Grillowany kurczak z posiekaną sałatką Mesclun to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 38g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szalotkę, sól, łagodny miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Grillowany kurczak z posiekaną sałatką Mesclun, Grillowane piersi z kurczaka na Mesclun, oraz Grillowany stek i sałatka Mesclun z sosem Miso.
Instrukcje
Wymieszać sok z limonki, miód, płatki czerwonej papryki i 3/4 łyżeczki soli w dużej misce i dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając.
Przenieś kurczaka do plastikowej torebki o pojemności 1 galona i dodaj 1/3 szklanki winegretu z limonki, a następnie zamknij torbę. Marynować kurczaka w temperaturze pokojowej 15 minut.
Przelej kolejne 1/3 szklanki limonki vinaigrette do miski, wymieszaj pomidory i szalotki i marynuj, aż kurczak skończy gotować.
Przenieść kolejny 1/3 szklanki limonki vinaigrette do dużej miski i odstawić na gotowanego kurczaka. Resztę limonkowego vinaigrette włożyć do małego szczelnego pojemnika i zarezerwować na okłady z sałaty (przepis poniżej).
Wyjąć kurczaka z worka, wyrzucając marynatę, i posypać całym pozostałym 1 1/2 łyżeczki soli.
Otwory wentylacyjne na spodzie grilla i na pokrywie. Zapalić duży rozrusznik kominowy z brykietów węglowych (od 80 do 10
i wlać je równomiernie na 1 stronę dolnego stojaka (będziesz miał podwójną lub potrójną warstwę brykietu).
Gdy węgiel zamienia szarawo biały (po 15 do 20 minut) i można trzymać rękę 5 cali powyżej stojaka przez 3 do 4 sekund, sear piersi z kurczaka, począwszy od strony skóry w dół, na lekko naoliwionym stojaku na węglach, odkryte, obracając raz, aż dobrze rumiane, 5 do 6 minut w sumie.
Przenieś rumiane piersi kurczaka do strony grilla bez węgli i gotować, przykryte pokrywką, odwracając od czasu do czasu, aż tylko gotowane przez, 12 do 15 minut więcej.
Rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie dostosuj ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Podsmaż kurczaka na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykrytym pokrywką, często obracając się, aż do dobrze zarumienionego, w sumie około 6 minut.
Wyłącz 1 palnik (środkowy palnik, jeśli są
i ułóż wszystkie smażone kurczaki na stojaku nad wyłączonym palnikiem. Gotować podsmażony kurczak, przykryty pokrywką, odwracając raz, aż tylko gotowane przez, 10 do 15 protokół.
Przenieś gorącego grillowanego kurczaka do dużej miski z limonkowym winegretem i obróć do płaszcza. Pozostawić w misce 5 minut, następnie przenieść na talerz i luźno przykryć folią.
Wymieszać mesclun, bazylia, mieszanka pomidorowa i sól do smaku.
Skropić trochę limonki vinaigrette z miski nad kurczakiem i podawać z sałatką mesclun.
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, kurczak może być pieczony, boki skóry do góry, w naoliwionej folii wyłożonej dużą płytką patelnią do pieczenia w środku rozgrzanego piekarnika 260°, aż skóra będzie chrupiąca, a kurczak zostanie ugotowany, łącznie od 25 do 35 minut.* Przy robieniu okładów z sałaty (zgodnie z przepisem) odstawić 2 ugotowane połówki piersi. Schłodzić do temperatury pokojowej, następnie schłodzić, przykryć folią, do 3 dni.