Grillowany kurczak z chutneyem jabłkowo-Mango

Grillowany kurczak z jabłkiem-Chutney z Mango to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 78g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 4,32 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, kotlety z kurczaka, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajny Składnik (Chutney Z Mango): Słodki-Gorący Chutney-Grillowany Kurczak, Grillowany kurczak Jerk z sosem Scotch Bonnet i Chutney z Mango, oraz Chutney Z Jabłkami Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla kurczaka: w średniej misce, połączyć jogurt, koncentrat soku jabłkowego, ocet, garam marsala, sól i pieprz.
Trzepaczka do połączenia.
Dodać kurczaka i wrzucić do herbu. Przykryć naczynie i przechowywać w lodówce przez 4 godziny i do 1 dnia. (Możesz również umieścić wszystkie składniki w zamykanej plastikowej torbie.)
Na chutney: wymieszać ocet, konfitury, Chile pieprz, sól, pieprz, sucha musztarda, goździki i imbir w średniej misce, aż musztarda rozpuszcza się i baza chutney jest mieszane.
Wymieszać z jabłkami, mango i miętą.
Odstawić do 30 minut przed podaniem.
Płaszcz grill rack z nonstick spray i przygotować Grill do bezpośredniego grillowania na średnim ogniu.
Piersi kurczaka (jeszcze pokryte jogurtem) ułożyć na grillu. Przykryć i grill, około 5 minut. Odwróć kurczaka. Przykryć i grillować, aż kurczak jest gotowane przez i czuje się twardy w dotyku, o 4 protokół.
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia.
Umieścić kurczaka na półmisku, a następnie łyżką chutney obok kurczaka.