Grillowany kurczak z Chipotle-glazura brzoskwiniowa

Grillowany kurczak z Chipotle-glazura brzoskwiniowa to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 31g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz SOS adobo, chipotle chile w sosie adobo, brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany kurczak z Chipotle-pomarańczowa glazura, Grillowany kurczak z malinową glazurą Chipotle, oraz Grillowany kurczak z pikantną brzoskwiniową glazurą.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy. W rondlu 1-quart wymieszaj konfitury, sok z limonki, chile i sos adobo.
Podgrzewać na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż przetwory się stopią. Wymieszać posiekaną kolendrę; odstawić.
Kurczaka posypać mieszanką czosnkowo-pieprzową, kminkiem i solą.
Umieść kurczaka na grillu. Przykryć grill; gotować na średnim ogniu 15 do 20 minut, obracając raz lub dwa razy i szczotkując mieszaniną konserw podczas ostatnich 2 minut grillowania, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy środek najgrubszej części jest cięty (170F).
Dodaj połówki brzoskwini do grillowania przez ostatnie 2 do 3 minut grillowania, aż do ogrzania.
Podgrzać pozostałą mieszaninę konserw do wrzenia; zagotować i wymieszać 1 minutę.
Podawać z kurczakiem i brzoskwiniami.
Dekoruj gałązkami kolendry.